Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - Vaszily Miklós, az MTVA korábbi vezérigazgatója foglalhatta el Andy Vajna helyét a TV2 Csoport élén, miután a volt tulajdonos halála után tartott rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 vezetése. Érdekes módon a közgyűlést nem a TV2 székházában, hanem a Mészáros Lőrinc cégeihez köthető Andrássy út 59. szám alatti épületben tartották meg.

MAGYARORSZÁG - Iparági pletykák szerint a Telenor a bolgár, szerb és montenegrói érdekeltségei mellett, a magyar érdekeltségét is értékesítheti, mivel így könnyebben szabadulhat meg első három piacától. A kivonulás oka, hogy a bolgár, szerb és montenegrói cégeinek éves bevétele alig éri el a Telenor össz bevételeinek 6%-át. Növekedés pedig nem várható.

MAGYARORSZÁG - Az elmúlt években több 1800MHz-es pályázati frekvenciára kiírt pályázaton is sikeresen indult az erdélyi tulajdonban lévő DIGI, ami Magyarországon elsődlegesen az olcsó műholdas díjcsomagjairól, majd olcsó internetjéről lett híres. A várakozások szerint, a mobiltelefonpiacot is felbolygathatja dömpingáraival.

MAGYARORSZÁG - Magyarországon a Pepsi Cola termékeit eddig a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. gyártotta a Pepsitől származó franchise jogok alapján, betartva a kötelező recepteket. Ezt a céget vásárolta fel teljes egészében Balogh Levente üzlettársával, a cseh Pasquale család cégével, a Karlovarské minerálni vody-val.

MAGYARORSZÁG - Bár folyamatosan tapasztalhatók a munkabért terhelő járulékok csökkenése, de az elmúlt években nagyobb csökkenés nem volt tapasztalható. Kormányzati anyagokból viszont azt lehet sejteni, hogy 2020-ban ismét jelentős adócsökkentést hajthat végre a Kormány, ha az áprilisi választások után újabb 4 évre bizalmat kap.

Az Facebook-on elkezdett terjengeni egy részletes tényfeltáró írás az ukrán nyugdíjasok magyarországi nyugdíjáról, tekintve a DK elnöke felszólította a magyar kormányt, hogy ezt szüntesse be, és ez minden bizonnyal a kettős állampolgárság miatt van. - Nos: Nem amiatt van, ellenben Gyurcsány Ferenc érdeklődhetne az elvtársaitól. Hogy miként lehetne megszüntetni? Ez jó kérdés!

MAGYARORSZÁG - Olajipari elemzők szerint ismét 400Ft/l közelébe kerülhet az üzemanyagok ára, aminek elsődlegesen a geopolitikai feszültségek az okai. Elsődlegesen a venezuelai államcsőd közeli helyzet strófolja az árakat, de a szaudi-iráni helyzet is beleszólhat az olaj hordónkénti árába, ami jelenleg 70 dollár körül mozog, amire évek óta nem volt példa.

MAGYARORSZÁG - Az utóbbi napokban jelentős erősödésnek indult a magyar fizetőeszköz, a forint, ami az euróhoz, az amerikai dollárhoz és a svájci frankhoz képest is jelentősen erősödött. Ennek megfelelően, az euró középárfolyama a mai napon a 306 forintos szint alá is benézett. - Legkevésbé a frankhoz képest erősödött.

MAGYARORSZÁG - Közelednek az országgyűlési választások, ennek megfelelően egyre több vagdalózás és sajnos kevés valós, független tartalom és elemzés jelenik meg, ami megjelenik az pedig csak szigorúan szakportálokon. Az Alter24 az Eurostat adatait felhasználva készített elemzést a Kormányok tevékenységéről, megtisztítva a sallangoktól.

BRÜSSZEL-BUDAPEST - Az utóbbi években eléggé szkeptikus hangulat uralkodott az Euróval, a közös európai valutával szemben. Inkább volt téma az, hogy a görögök és más államok is elhagyhatják az euróövezetet, mintsem az, hogy befejeződjön az a folyamat, hogy a teljes Eu-ban az Euró legyen a hivatalos fizetőeszköz. De valóban jöhet a magyar Euró?