⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Így néz ki a jövő Xboxa

A Microsoft és az FTC (egy amerikai hivatal) pereskedik egymással, mert a Microsoft meg akarja venni az Activision Blizzard nevű céget, ami nagyon sok játékot csinál. A Microsoftnak sok papírt kell mutatnia az FTC-nek, hogy meggyőzze őket, hogy nem lesz túl erős a játékpiacban.

Ezek a papírok titkosak voltak, de most kiszivárogtak néhányan – és ezekből kiderül, hogy milyen új Xboxokat akar csinálni a Microsoft, és mik a tervei a következő évekre. A papírok szerint – amiket már töröltek sok helyről – a Microsoft egy új, henger alakú, csak digitális Xbox Series X-en dolgozik, amihez egy Sebile nevű új kontroller is jár, ami nagyon hasonlít a Sony DualSense vezérlőjére.

Kiszivárgott még egy frissített Xbox Series S és ezeknek a gépeknek a részletei is. Nem tudni, hogy hogyan kerültek ki ezek a papírok, de biztos, hogy a Microsoft nagyon mérges lesz – addig is nézzük meg, mivel akarja meglepni a játékosokat a Microsoft.

Az Xbox-kontroller is megújul! A Microsoft korábban azt mondta, hogy nem akar új konzolokat csinálni, de ez nem igaz. Az első frissítés, ami az Ellewood nevet kapta, 2024 szeptemberében jön majd ki, és az Xbox Series S-t érinti. A második frissítés, ami Brooklin névre hallgat, novemberben jön majd ki, és az új Series X-re vonatkozik. Ezek mellett van még egy XDL nevű modell is, ami valószínűleg egy testreszabható változat lesz.

 

Kiszivárgott még a Microsoft új Sebile vezérlője is, ami nagyon fejlett lesz. Lesz benne gyorsulásmérő és rezgés-hangszóró is, ami azt jelenti, hogy nem csak érezni fogod a játékot, hanem hallani is. Emellett cserélhető akkumulátorral, csendesebb gombokkal és környezetbarát anyagokkal érkezik majd. A Sebile-nek is lesz egy XDL változata, aminek Igraine a kódneve.

A legizgalmasabb azonban az új Xbox Series X konzol lesz, amit a Microsoft „cukinak” hív. Az új henger alakú dizájn mellett az új Series X gyorsabb internettel (Wi-Fi 6E), Bluetooth 5.2-vel, USB-C-s elülső porttal és 6 nanométeres technológiával jön majd. Ez azt jelenti, hogy kevesebb áramot fogyaszt majd (15 százalékkal), és készenléti módban is sokkal kevesebbet (80 százalékkal). A gép 2 terabyte-os tárhellyel rendelkezik majd (a mostani duplája), és alapból kapunk mellé egy Sebile vezérlőt is.

A Microsoft azt is írta a papírokban, hogy az új konzol ugyanannyiba fog kerülni, mint a mostani – vagyis 499 dollárba. Az Xbox Series S is kap majd hasonló fejlesztéseket belülről, és duplaannyi tárhelyet (1 terabyte), de a kinézete és az ára nem változik majd (299 dollár). A teljesítményük sem lesz jobb, mert ezek nem új generációs konzolok, csak a mostaniak javított változatai.

  • Találatok: 347