Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

EURÓPAI UNIÓ - Az Európai Unió egész területére vonatkozóan az EU direktívái alapján minden év március utolsó vasárnapján váltunk nyári, majd minden október utolsó vasárnapján vissza téli időszámításra. Jean-Claude Junker, az Európai Bizottság elnöke felvállalta, hogy a Bizottság elé viszi az óraállítás eltörlésének kérdését, így az megszűnhet.

IZRAEL - Az izraeli történész, Yuval Noah Harari 2014-ben írta meg Sapiens - Az emberiség rövid története című könyvében az emberiség múltját. A 2016-ban megjelent, Homo Deus - A holnap rövid története című könyve viszont az emberiség jövőjét kutatja. Véleménye szerint, új faj van kialakulóban, amit Ő Homo Deus-nak nevezett el.

MAGYARORSZÁG - Az Indexen, majd utóközléssel a TotalCar-on is megjelent Horváth Ágnes, a MOL vezető közgazdászának írása, amiben oldalakon keresztül taglalja, hogy az elektromos autók nem is környezetkímélőek, mivel az áramot szállítani kell. - Csak épp a közgazdász asszony arról feledkezik meg, hogy a benzint és a gázolajat is kell szállítani. - Sőt!

AUSZTRÁLIA - Mikor a déli féltekén nyár van, Ausztráliában nagyon gyakoriak a bozóttüzek. Ennek elsődleges okaként mindeddig a szárazságot és az emberiség általi szándékos vagy felelőtlen gyújtogatást jelölték meg. Kutatók azonban több esetben figyeltek meg már ragadozó madarakat, égő faágakkal a lábukban vagy csőrükben.

ÓBUDA - Egy érdekes utcabútort terveznek kipróbálni Budapest óbudai részén. Az utcabútor egy padból, és ezen kívül egy mohafalból áll. A gyártó elmondása szerint, az önfenntartó utcabútor intelligens informatikai megoldások segítségével gazdálkodik a begyűjtött esővízzel és egyéb ellátásával. Egyetlen ilyen fal, 275 fa légtisztító képességével bír.

Stephen Hawking az ismert elméleti- és asztrofizikus, akinek tudása egyértelműen Einsteinhez hasonlítható, egy meglepő jóslattal állt elő. Véleménye szerint, 100 évünk maradt, hogy egy új bolygót kolonizáljunk. Probléma csak az, hogy ehhez még nincs meg a kellő technika.

NAGY-BRITANNIA - A brit Metro újság számolt be brit és osztrák kutatók eredményéről, miszerint lehet gusztustalan, ellenben nagyon is egészséges megenni a taknyunkat. Elmondásuk szerint, az így elfogyasztott kiszáradt váladék a gyomorba és a belekbe jutva gyógyszerként működik és erősíti az immunrendszert is.

CAMBRIDGE, ANGLIA - A Cambridge-i Egyetem kutatói épp a méhkaptárak élősködőjét, a viaszmoly lárváit vizsgálták, mikor is a kaptárból eltávolított, nejlon zacskóba tett lárvákat észrevették, amint pár óra alatt kirágták magukat a zacskóból. A kutatók azonnal vizsgálni kezdték a lárvákat, és megállapítást nyert, hogy azok a zacskót valóban elfogyasztják.

USA - Az eddigi leglakhatóbbnak tűnő bolygót találtak harvardi csillagászok a chilei MEarth-South teleszkóp segítségével, a Cet csillagképben. A most megtalált bolygó egy úgynevezett szuper-Föld, ami azt jelenti, hogy bolygónknál nagyobb és nehezebb kőzetbolygót találtak lakhatósági zónán belül, egy vörös törpecsillag körül keringve.

Minden bizonnyal festői szépségű és élettel teli csillagrendszert azonosított be a NASA. Az új csillagrendszer központjában egy vörös törpe foglal helyet, ám körülötte az eddigi vizsgálatok alapján hét, a Földhöz hasonló kőzetbolygó, is kering, melyek közül három bizonyosan a lakhatási zónán belül kering csillagához képest. A TRAPPIST-1 csillagrendszer csupán 39 fényévnyire van a mi naprendszerünktől.