⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Covid korlátozás miatt áll bosszút Kína Dél-Koreán és Japánon

Miután Dél-Korea és Japán bejelentette, hogy a közveszélyes kínai covid intézkedések után, elkerülendő egy egészségügyi katasztrófát, nem engedik be a kínaiakat az országukba, Kína most bosszúból megtagadja a két ország turistái előtt a belépést. - De ki is akar odamenni?

Jelenleg nem annak kéne a legnagyobb kérdésnek lennie, hogy egy járványügyi katasztrófában lévő ország polgárait miért nem engedik be Dél-Korea és Japán területére, hanem annak, hogy a többi ország mindezt eddig miért is nem lépte meg?

Minden bizonnyal a korrekt tájékoztatás miatt, a dél-koreai és japán emberek mostanság úgysem akarnak Kínába menni nyaralni, de ezt most Peking el is döntötte: sem Dél-Korea, sem pedig Japán állampolgárainak nem adnak ki rövidtávú, azaz turista vízumot.

A két ország azért nem engedi be a kínaiakat a területükre, mivel véleményük szerint a koronavírus a korlátozások hirtelen eltörlése miatt, új erőre kapott, és a kommunista vezetés koránt sem kommunikál elegendő információt a járvány tényleges helyzetéről. A kiszivárgó információk szerint pedig óriási a baj.

Kína addig kívánja fenntartani a korlátozást, amíg a két ország vissza nem vonja saját szigorítását, és a kínai külügyminiszter hozzátette. hogy a két ország döntése "elfogadhatatlan" és "nem tudományos". - Ezzel szemben Dél-Korea külügyminisztere szerint a döntésük "összehangban van a tudományos és objektív bizonyítékokkal".

Japán viszont jelezte, hogy részükről nincs érvényben teljes korlátozás: Minden kínai állampolgár, aki negatív covid-teszttel érkezik, beengedik az országba, ugyanakkor a jelenlegi korlátozásokat legalább a hónap végéig fenntartják, mert ennyi idő minimum szükséges annak a kivizsgálására, hogy a kínai covid törzsek milyen plusz veszélyekkel járhatnak.


Tüntetés Kínában a Covid-korlátozások miatt.

Mint ismert, Kínában több mint 2,5 évig volt érvényben az a protokoll, ami még attól is szigorúbb, mint amin a világ túlnyomórésze maximum 6 hónap után túltett: vagyis, ha egy adott településen fertőzöttet találtak, akkor több hétre karantén alá zárták az érintett településrészt vagy akár a teljes települést, sokszor teljes városokat is. Azonban a kínai cenzúra egyre kevésbé tudta eltitkolni a kínaiak elől, hogy a világ többi részén már normális életet élnek az emberek, ami óriási tüntetésekhez is vezetett. Ugyanakkor bár a kommunista vezetés is beismerte azzal, hogy a kínai vakcina semmit sem ér, ezért is kezdtek nyugati vakcinákat vásárolni, de azzal nem számoltak, hogy a gyakorlatilag immunitás nélküli kínai lakosság tekintetében a vírus elengedése óriási fertőzéshullámhoz fog vezetni, ami be is következett. Bár a cenzúra próbálja kifelé tiltani a híreket, de a kiszivárgó hírek szerint rendkívül sok a halálos áldozat.

Az szinte biztos, hogy a kínai kommunista párt nem szakmai alapokon hozza döntéseit a koronavírus tekintetében, de felmerül annak a lehetősége is, hogy szándékosan akarnak egy második világjárványt elindítani azzal, hogy szabaddá teszi az utazást állampolgárai számára, akik így jelenleg Kínán kívül ismeretlen variánssal fertőzhetik végig a világot az Hold újév ideje alatt.

Gyök2: Gyököt vonhattok a következtetésekből most is, de mindegy, hogy szándékosan vagy csak hozzá nem értés miatt, de ha Kína újabb világjárványt indít el, akkor el kell gondolkodni azon, hogy nem szándékosan csinálják-e!?

A Gyök2 rovat célja még mindig az elgondolkodtatás!

  • Találatok: 433