Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Az Európai Unió két komoly változást vezetett be a gépjárművek üzemanyagellátását és elégetését illetően. Röviden: E10 és DPF! Kielemezzük, hogy ezek az új, vagy nem is annyira új kódoknak tűnő karakterek mit is jelentenek, de egy biztos: úgy tűnik, hogy környezetvédelmi öngól született mindkettőből. - Több szakember előre figyelmeztetett!

INDIA - Az indiai Maruti Suzuki újragondolta a Suzuki WagonR-t, és nagy csoda kéne hozzá, hogy ne legyen sikerszéria, tekintve elektromos hajtást kapott a nem is annyira kicsi, de mégis kisautó. A hírek szerint, Indiában 800.000 rúpiába, azaz átszámítva 3,2 millió forintba fog kerülni. - Ennek tükrében, hatalmas öngól lenne, ha Magyarországra nem importálná a Suzuki.

Az Európai Parlament 2018. június 15-i határozatában tűzte ki célul, hogy a kormányok irányítása alá eső költségvetési szervezetek, 100%-os állami tulajdonú cégek és az ezek tulajdonában álló társaságok esetében is ki kell szűrni a potencionálisan veszélyes szoftvereket, így az orosz Kaspersky Lab termékeit is. - Volt már gond orosz szoftverekkel korábban is.

A facebook elkezdte értékelni a felhasználókat, hogy mennyire megbízhatóan jelentik az álhíreket. Igen ám, de az ellenőrzés hátterében jelentős szerephez jut az emberi tényező, így a politikai semlegességéről eddig sem híres facebook csak abba az irányba tett lépést, hogy politikai céljait még gyorsabban tudja végrehajtani. Tény: a program már legalább 1 éve működik!

USA - A NASA kutatói kifejlesztettek egy hordozható, mobil atomreaktort, ami nagy segítségre lehet a Mars missziók küldetése során. A Mars missziók tervezésénél ugyanis az egyik legnagyobb problémát az okozta, hogy mivel biztosítsák a misszió energiaellátását, míg a szomszédos bolygón tartózkodnak. - A visszaút kérdése már-már megoldódni látszik.

BRÜSSZEL - Az Európai Unió Bíróságának egyik főtanácsnoka elmondta, hogy az internetszolgáltatók közvetlenül is felelősek a szerzői jogok megsértésében történő bűnrészességben, mivel azok nem blokkolják a torrent adatátvitelt és a torrent oldalak elérhetőségét. Ha ezt elfogadják, az az internet szabadságának végét is jelenti a jogvédelem mellett.

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - Trump az Obama-kormány által nehezen átvitt netsemlegességi törvény tervezi hatályon kívül helyezni. Véleménye szerint az megöli a szabad versenyt, míg az eltörlést ellenzők szerint ennek eltörlése ölné meg az innovációt, és tenné hosszú távon drágábbá a netezést.

Úgy tűnik, hogy egy hackernek sikerült feltörnie a 4k-s UHD formátum kódolását, legalábbis erre utal, hogy megjelent a torrent oldalakon a Hupikék törpikék 2 UHD Blu-Ray kiadásának feltört változata. Korábban is találhattunk 4k-s filmeket torrent oldalakon, de azokban az esetekben másként dolgoztak, és minőségromlással járt a művelet.

Miközben a távol-keleti piacokon április utolsó napjaiban már kézbe is vehették az első szerencsés felhasználók a legújabb retro mobilt, a felújított Nokia 3310-est, addig nekünk itt Európában ezzel még várnunk kell pár napot, de az ígéretek szerint májusban itt megkezdődik a forgalmazás. Közben Alibabán érdekes termékre bukkantunk!

BARCELONA (SPANYOLORSZÁG) - A barcelonai Mobile World Congressen nem csak készülékeket mutattak be. Az igazából a szakmának szóló kiállításon a technikai irányzatok bemutatására is sor került, többek között ismertették a 4G-t leváltó 5. generációs, 5G hálózatok várható specifikációit. Röviden: Nagyon ütős lesz!