⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Vigyázz, mert újra terjed a kolera, ami nagyon veszélyes betegség

A kolera egy olyan betegség, ami a szennyezett víztől jön, és nagyon rosszul lehet tőle lenni. Hányingered lesz, kiszáradhatsz, és akár meg is halhatsz, ha nem kapsz időben segítséget.

A WHO szerint tavaly kétszer annyi ember betegedett meg kolerában, mint az előző évben. Ez több mint 470 ezer ember! Minél több a beteg, annál nehezebb megállítani a járványt – mondta a WHO, ami egy nagy szervezet, ami az egészségről gondoskodik. A kolera ott van, ahol nincs tiszta víz, sok a szegény ember, és háború van.

A WHO azt is mondta, hogy még nem tudják pontosan, hány ember betegedett meg kolerában. Azt becsülik, hogy évente 1-4 millió ember, és közülük 143 ezer meghal – írta az MTI.

Huszonöt országban van kolerajárvány a WHO szerint, és idén még több ember betegszik meg kolerában. A betegség miatt sokan meghaltak tavaly, főleg Afganisztánban, Kamerunban, Malawiban, Kongóban, Nigériában, Szomáliában és Szíriában. 2022-ben 44 országban jelent meg a kolera, kilenccel több, mint az előző évben. A WHO-nak küldött adatok szerint 2349 ember halt meg a kórban.

  • Találatok: 41