⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Lavrov szerint a Nyugat Moldovában akar háborút. - Ezek Putyin itt akar támadni

OROSZORSZÁG - Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz Rosszija 24 tévéadónak adott nyilatkozatot, amiben azt állította, hogy a Nyugat Moldovában akar háborút Oroszország ellen. - Tudjuk, hogy ez azt jelenti: Lavrov és Putyin ezek szerint itt akar támadni!

Ukrajnában és Moldovában az a közös, hogy jelentős mennyiségű orosz lakja. Ugyanakkor van egy nagy különbség: Moldovában semmi keresnivalójuk az oroszoknak, csak épp a szovjet időkből ott maradtak, elfelejtettek hazamenni, családot alapítottak Moldovában, és létrehozták a hivatalosan egyetlen ENSZ-tagállam által sem elismert Dnyeszter Menti Köztársaságot.

Bár Oroszország is az ENSZ tagja, azt jól látjuk, hogy az abban foglalt nyilatkozatokra magasról tesznek, és bár hivatalosan nem, de De Facto Oroszország elismeri a főként oroszok által lakot Transznisztriát, mint független államot. Bár hivatalosan a Baranya megye területével összevethető méretű terület hivatalosan Moldova része, egy 1992-es békeszerződés értelmében a terület dolgaiba a moldovai kormány nem szól bele.

Jól látható, hogy Moldovában hasonló helyzet van, mint Ukrajna esetében. Egy bizonyos területen nagyobb számú orosz lakosság él, és Vlagyimir Putyin diktátor szemet vetett a területre, és azt integrálni akarja az Orosz Föderációba, és az a megnyilvánulás, miszerint a nyugat akar háborút, már egy jól bevált retorika.

Lavrov kiemelte azt is, hogy a Nyugat orosz ellenessé akarja formálni Moldovát, és ezért akarja, hogy az ország az Európai Unió tagjává váljon. Azonban úgy tűnik, hogy Lavrov csak az orosz módszerrel, a megszállással, és az erőszakkal tud gondolkodni, mivel az Európai Unióhoz csatlakozni szeretnének országok, és nem az Európai Unió akar megszállni országokat.

Az orosz külügyminiszter ismét azt hangoztatta, hogy céljuk az ukrajnai konfliktus lezárása, és a nyugatot teszi felelőssé azért, hogy ez nem történhet meg. Ezzel szemben egyelőre csak Oroszország lép fel, mint agresszor, és Ukrajna nem támadja Oroszországot, csak a saját területeit védi! - Ezek alapján a háború lezárásának egyetlen feltétele van: Oroszország vonuljon ki Ukrajnából, de úgyis írhatnánk, hogy "Ruszkik haza!"

Lavrov az orosz nép felé olyan retorikával próbálja beállítani az orosz-ukrán konfliktust, mintha az Egyesült Államok és a NATO támadta volna meg Oroszországot, holott egyértelmű, hogy Oroszország vonult be Ukrajnába. Szerinte Oroszország egy geopolitikai csata epicentrumába került, ezzel is azt sugallva, hogy Oroszországot támadták meg, pedig pont az ő országa támadta meg Ukrajnát!

Az orosz diplomáciai vezető Grúziát is úgy állítja be, hogy azt az Európai Unió erőszakkal be akarja kebelezni, hogy aztán orosz ellenessé formálhassa. De úgy látszik, hogy a diktátor pincsikutyája egy alternatív valóságban él, és azt hiszi, hogy a grúzok az EU ellen tartottak több tízezres tüntetést. A valóság ezzel szemben, hogy Grúziában több tízezren tüntettek azért, hogy az ország váljon EU tagjelöltté! - Természetesen az orosz narratíva szerint, hátulról mindezért az USA a felelős.

Tudjátok nem az a legnagyobb baj, ha valaki hazudik. - Az csak baj. A legnagyobb baj az, amikor már a hazudozó is elhiszi mindazt, amit hazudozik! Márpedig itt a teljes orosz kormánynak elgurulni látszik a gyógyszere. Hogy egymás vagy saját hazudozásait hiszik el, ez jó kérdés!

Mindenesetre: Vonjatok gyököt a fenti szembesítésekből, de még akkor is az fog kijönni, hogy itt az autokratának nevezett orosz diktatúra a felelős a dolgokért!

  • Találatok: 520