Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Egyre érdekesebb hírek jelennek meg, és egyre érdekesebb információk kerülnek birtokunkba az oktatás jelenét és jövőjét illetően. Elfogadhatatlan, hogy az új NAT értelmében összevonásra kerül a technika és informatika oktatás, illetve abszurd, félrevezető tananyag jelenik meg a fizika könyvekben! Ez, nagyon rossz irány!

BUDAPEST - Egy kormányhatározat értelmében, 2019. december 5-étől tilos lesz rollerrel áthaladni a Kossuth téren. A határozat értelmében tilos az "egyszerű közlekedési eszközöket" használni. Erre lehet mondani, hogy nesze neked környezetvédelem. - Az ügy pikantériája, hogy a gyerekek továbbra is rollerezhetnek, és a kerékpárok is bemehetnek...

MAGYARORSZÁG - Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi "ajtótörőkos" Ágnes az ellenzék két élvonalbeli női képviselője már a tévészékházban nyújtott teljesítménye alapján is nagyon ciki lett. Most azonban az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésére érkeztek két nagyon ciki táblácskával. - Általános iskolában ezért már 1-es járna. Nagyon ciki!

MAGYARORSZÁG - Gyerekeket szállító kisbusz vezetőjének reakciójának köszönhetően nem lett súlyos katasztrófa abból a forgalmi helyzetből, amit a Bárdi Autó egyik gépjármű-vezetője okozott a 6-os számú főúton. Az esetről fedélzeti kamerás felvétel is készült, amit feltöltöttek az internetre és roham tempóval járja be a világhálót.

SZEGED - Ahhoz, hogy valaki megszerezze a személygépjárművek vezetéséhez szükséges B kategóriás vezetői engedélyt, elviekben rendelkezni kell legalább a 8 általános iskolai végzettséggel. Mai világban talán ez nem egy teljesíthetetlen alapfeltétel. - Vagy mégis?

BUDAPEST - A Budapesten és vonzáskörzetében fogható MusicFM és SlágerFM országos viszonylatban is a 4. illetve 5. leghallagottabb rádió. Ebből kiderül, hogy Budapesten belül gyakorlatilag a két leghallgatottabb rádióról beszélünk. A Médiatanács, bár lenne rá lehetősége, egyik társasággal sem hosszabbítja meg a szerződést további 5 évvel.

MAGYARORSZÁG - Pár évvel ezelőtt a Kormány leginkább családpolitikája miatt, megpróbálkozott a vasárnapi boltzárral, amit akkor a vásárlók mellett a kereskedők is negatívan fogadtak. Most viszont a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete fordult Orbán Viktorhoz azért, hogy vezessék be újra a vasárnapi zárva tartást.

A Mandiner YouTube csatornájára került fel egy rendkívül rossz minőségű felvétel, amelyen állítólagosan Vona Gábor tesz tanúbizonyságot arról, hogy Allah-on kívül senkitől sem fél. Érdekes a felvétel minősége, azon gyakorlatilag bárki lehetne, bár a hangja felismerhető. Sokan azzal érvelnek, hogy Allah nem más, mint Isten törökül.

BUDAPEST - Heves vita alakult ki az interneten amiatt, hogy az eddig Árpád híd metróállomásnak hívott megállót az M3 metró felújítását követően Göncz Árpád városközpont metróállomásnak fogják hívni. A névváltás apropóját az adja, hogy az állomás könyékét már 2016-ban elkeresztelték Göncz Árpád városközpontnak.

BUDAPEST - Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretein belül, a következő években teljesen megújul a budapesti Országos Tbc és Pulmanológiai Intézet (OKTPI). A fejlesztés keretében nem csak az épületek és kórtermek, de a kórházi gépek és kisegítő infrastruktúra is megújul.