⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

444, Mandiner és az árpádsáv

Veczán Zoltánnal az élen, a Mandiner nagyon beleállt Uj Péterbe amiatt, hogy az le merte írni, hogy az árpádsávos zászló náci jelkép. Természetesen Veczán jött a történelemmel, de ma a jelenben élünk, és bizony az igazság középen találtatik...

Azzal vitatkozni, hogy az árpádsávos zászlónk az egyik legfontosabb jelképünk, nehezen lehet. Ugyanakkor Veczán Zoltán is elismerte, hogy bizony a magyarországi nácik is használták az árpádsávos zászlót, de kiemelte, hogy egy hosszú történelmi múltat nem szabad veszni hagyni egy rövidebb időszakig tartó negatív felruházás miatt. - Ebben is igaza van Veczánnak.

Ugyanakkor amellett már nem szabad elmenni, hogy a jelenlegi magyar neonáci csoportosulások, a mindenféle gárdáknak nevezett csoportok egyébként részben az iszlám dzsihadisták fekete szászlóira hajazó zászlókat lobogtatnak, illetve gyakorlatilag országunk első hivatalos zászlóját az árpádsávos zászlót.

Ma tehát, egy egyébként normálisan működő demokráciában terrorizmus miatt azonnal börtönbe zárható csoportok, igenis neonáci eszméket hirdetnek az árpádsávos zászló alatt, ami ellen a kormány egyetlen egy lépést sem tesz! Addig, amíg ezek a burkoltan, de egyértelműen neonáci csoportosulások szabadon használhatják ősapáink jelképét, addig sajnos ma az árpádsávos zászló igenis a nácik jelképe, mert ők használják aktívan ma is! Ezen csoportok eseményein nem ritkák az egyételmű náci karlendítések, így nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy valakiben összeálljon a kép.

  • Találatok: 684