⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Figyelj, mert lehallgathatnak a telódon

Ha olyan appot találsz a telódon, amit nem te raktál fel, vagy ha hamarabb lemerül a készüléked, mint szokott, vagy ha akkor is melegszik, ha nem nyomod – ezekre figyelj oda, mert lehet, hogy nem csak te tudod, mit művelsz a mobiloddal.

Egy adatvédelmi szakértő elmondta, hogy mennyire komoly ez a szitu. A technológia megvan hozzá, szóval biztos van olyan, hogy lehallgatnak minket a telónkon keresztül – mondta Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő. Azt mondta, nincs pontos infó arról, hogy hány telót figyelnek meg így, sőt ezt még tippelni is nehéz, mert a lehallgatásnak sokféle módszere lehet.

Hogy kerülhet kémszoftver a telónkra? A kémszoftver telepítésének lehet üzleti vagy bűnözői oka is – magyarázza a szakértő. A telepítésnek meg többféle módja lehet. Például az adathalászok át tudják alakítani a nyilvános helyeken lévő telefontöltőket úgy, hogy a töltő rácsatlakozik a telónkra, és felrak valami programot a mobilunkra, és onnantól kezdve az adathalászok mindent tudnak csinálni a készülékünkkel.

Azt mondja, hogy az adathalászoknak nem érdekes, hogy kié a teló, csak hogy banki vagy más fontos adatokat szerezzenek meg, és átvegyék az irányítást nem csak a telónk, de a pénzünk felett is. A másik gyakori eset, amikor valaki le akarja hallgatni vagy megfigyelni a családtagját, üzleti partnerét vagy ellenségét, és egy figyelmetlen pillanatban felrak valami programot annak a telójára.

Sok az adatforgalom, gyanúsan melegszik a készülék. - Ezek utalnak arra, hogy a telód kémkedik utánad valakinek.

Hogy ezeket elkerüld, legyél óvatos. Biztonság kedvéért használj ujjlenyomat azonosítást és arcfelismerést.

  • Találatok: 440