⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

Titokosszolgálati információk szerint Putyin először Japánt akarta megtámadni

OROSZORSZÁG - Egyre inkább úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán háború mögött nem más áll, mintsem Putyin valóban betegesen akar bekerülni a történelemkönyvekbe: Egy titkosszolgálati információ szerint, eredetileg Japánt akarta megtámadni a diktátor. - Ez sok kérdésre választ ad.

Előkerült titkosszolgálati leveledből derült ki, hogy 2021 nyarán Oroszország eredetileg Japánt akarta megtámadni. Mindezt hónapokkal azelőtt, hogy "különleges katonai hadműveletbe" kezdett volna Ukrajnában. - Közölte a Newsweek, egy orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) informátorára hivatkozva.

A recept ugyanaz lett volna: nácikat akarnak likvidálni. Ennek rendje és módja szerint egyébként az orosz állami propagandamédiában el is kezdték híresztelni hogy bizony Japánban rendkívüli mód előre törtek a szélsőséges, náci elveket valló csoportok. Mindez választ ad arra is, hogy az Ukrajna elleni háború elején, az orosz hadsereg jelentős része miért Oroszország keleti oldalán állomásozott.

Az információkat egy, "A változás szelének" nevezett FSZB ügynök szivárogtatja ki  Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivistának, aki jelenleg franciaországi száműzetésében üzemelteti a korrupcióellenes Gulagu.net internetes portált. Osecskin elmonda, hogy az FSZB-n belül is rendkívüli elégedetlenség van a hatalommal szemben az Ukrajna elleni háború miatt.

Mint ismert, a II. világháborút Oroszország és Japán a mai napig nem tekinti egymás közt lezártnak, az Oroszország által megszállt Kuril-szigetek jogi helyzete miatt, amit Japán sajátjának tekint. Épp emiatt nem lehet tudni, hogy végül mégis miért Ukrajnát támadta meg Oroszország Japán helyett. A szivárogtató ügynök szerint "elég komolyan készült egy lokalizált katonai konfliktusra Japánnal". - Így nem tudni, hogy végül miért Ukrajnát akarta megszállni Putyin.

  • Találatok: 46