⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Karantén után a komplett kommunista vezetésből is elegük van a kínaiaknak

KÍNA - Kína és leginkább a nagyobb városok, így Sanghaj város lakóinak van egyre inkább elege a karantéból, abból, hogy még mindig nem tudják leküzdeni a Covidot és úgy összességében az egész kínai kommunista rezsimből...

Bár Kínába csak nagyon cenzúrázva jutnak be hírek a nagyvilágból, mert még az internetet is szűrik, a klasszikus média felületek pedig végképp a kommunista rezsim cenzúrája alatt vannak, a sporteseményeket kénytelenek beengedni a tévék képernyőjére, mivel a kínai eredményekkel másképp nem lehet dicsekedni. Ezeken a sporteseményeken aztán láthatják a kínai nézők is, hogy a világ minden táján már visszaállt a Covid előtti élet: emberek vannak ellenőrizetlenül az utcákon, maszkok nélkül. - Ennek megfelelően karanténnak nyoma sincs.

Ezzel szemben Kínában újabb és újabb Covid hullámok alakulnak ki, és a kínai rezsim újra és újra városnegyedeket, sőt teljes városokat helyez karantén alá és rendel el kijárási tilalmakat. - Megoldásnak egyelőre semmi jele nincs: Alacsony az átoltottság, nincs megfelelő orvosi ellátás, és ha valaki be is van oltva, akkor egyértelműen a legrosszabb minőségű kínai vakcinákkal.

Mára tehát a nagyobb városokban élő kínaiaknak nem csak a Covidból és az ahhoz köthető maszk viselésekből, karanténokból, hanem a teljes kínai kommunista rezsimből is elegük van, mivel az nem képes megfelelően kezelni a pandémiát, és két év alatt sem kaphatták vissza az életüket.

Emiatt abban a Sanghajban, ahol az államvezetés elleni tüntetés miatt bárkit letartóztathatnak és munkatáborokba toloncolhatnak több ezer tüntető követelte az egész kommunista párt távozását, élén Hszi Csin-ping elnökkel. Természetesen a szombati első tüntetést a kommunisták rendőrökkel oszlatták fel, de a tüntetők nem adták fel, és vasárnap még nagyobb tömeg tüntetett, immár gyertyákkal.

A tüntetés alatt a vezérszónokok tabukat döntögettek, és többek között felhozták a Tienanmen téri vérengzést és a muszlim ujgur kisebbség elnyomását és az ellenük irányuló állami erőszakot is. A tüntetésekről "természetesen" több embert is előállítottak a rendőrök, akiket le is tartóztattak.

A tiltakozási hullámnak az alaphangot az adta meg, hogy Ürümcsüben 10-en haltak meg egy háztűzben, mert a járványügyi előírások szerint senki sem hagyhatta el az otthonát.

A tüntetések magját mintegy 50 egyetemi kampusz egyetemistái és 7 nagy város lakosságának nagyrésze adja.

Mindeközben a kínai rezsim továbbra is ragaszkodik az általuk zero-covid stratégiának nevezett eljáráshoz, és immár 3 hónapja korlátozza több mint 10 millió ember szabad mozgását.

  • Találatok: 98