⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

Repülőtérhez ragasztották magukat klímaaktivisták

BERLIN, NÉMETORSZÁG - A berlini nemzetközi repülőtér kifutópályájához ragasztották magukat az Utolsó Nemzedék nevű klímaaktivista csoport tagjai. A tiltakozás miatt, csütörtökön 16 és 18:20 óra között szünetelt két kifutópálya forgalma is.

Rövid időre a teljes reptér forgalmát le kellett állítani, miután az Utolsó Nemzedék nevű klímaaktivista csoport tagjai a repülőtér kerítését átvágva bejutott a repülőtér területére, majd a kifutópálya aszfaltjához ragasztották magukat pillanatragasztóval.

A klímaaktivisták szerint, az emberiségnek minél előbb változtatnia kell a természet kizsákmányolásán, mert ha nem, akkor az az emberiség kihalásához vezethet. Nem véletlen a reptéri akció helyszíne: A légiközlekedés az egyik legnagyobb környezetszennyező közlekedési forma, és valóban el kéne gondolkodni azon, hogy a kontinensen belüli légijáratok betiltásra kerüljenek.

Az aktivisták a tüntetésük első fél óráját közösségi portálokon is közvetítették élőben, ebből tudni, hogy a rendőrség 10 percen belül érkezett meg a helyszínre. 

Korábban valóban elítélhető módon százéves festményeket rongáltak meg, illetve koncerteket zavartak meg az aktivisták, hogy felhívják magukra a figyelmet.

  • Találatok: 24