⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Szlovákiában választások: a magyaroknak menni kell vagy mehetnek?

A szlovákiai magyaroknak nagyon fontos lenne, hogy legyenek képviselőik a parlamentben, de most nagyon nehéz lesz bejutniuk. A magyar lakta vidékeken meg sok a gond, és egyre több szlovák költözik be Csallóközbe.

Szlovákiában hamarosan választások lesznek, mert a kormány széthullott. A magyaroknak is fontos lenne, hogy legyenek képviselőik a parlamentben, de most nagyon nehéz lesz bejutniuk. A Szövetség nevű párt, ami a Híd és az MKP összeolvadásából jött létre, szétszakadt, mert a Híd-esek nem bírták elviselni a radikálisabb magyar hangokat. Ők inkább összeálltak egy másik párttal, ami Dzurinda volt miniszterelnöké. A Szövetség meg maradt magára, de ők legalább jól szerepeltek a helyi választásokon.

A magyar lakta vidékeken meg sok a gond. Kevesebb pénzt kapnak, mint a többi régió, és egyre több szlovák költözik be Csallóközbe. Ha nem lesz valami változás, akkor ezek a helyek elveszítik a magyar jellegüket. A politikusok meg csak vitatkoznak, hogy mi lenne a jó megoldás.

Szóval nem túl rózsás a helyzet a felvidéki magyaroknak. Reméljük, hogy lesz valami pozitív fordulat, és nem maradnak ki a parlamentből. Mert az nagyon ciki lenne.

  • Találatok: 331