⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Oroszország vissza akarja kapni a régi csaját - Fjedorov szerint az összes volt szovjet ország az övék

Egy orosz politikus azt akarja, hogy Oroszország visszaszerezze az összes volt szovjet tagköztársaságot, akár erőszakkal is. Azt mondja, hogy azok az országok, amik elváltak a Szovjetuniótól, nem tudnak rendet tartani maguk között, és csak konfliktusokat okoznak.

Szerinte ezek az országok jogtalanul léptek ki a Szovjetunióból, ezért Oroszországnak joga van visszavenni őket. Azt is mondja, hogy Ukrajna megszállása csak az első lépés ebbe az irányba.

A térképen láthatod, hogy melyik országokat akarja visszacsatolni Oroszországhoz. Köztük van Ukrajna mellett a balti államok, Azerbajdzsán, Kazahsztán és a többi közép-ázsiai ország is.

A politikus neve Fjedorov, és ő az Állami Duma alelnöke. Ez azt jelenti, hogy ő az orosz parlament egyik vezetője. Emellett ő a „Nemzeti Felszabadítási Mozgalom” nevű szervezet koordinátora is. Ez egy olyan csoport, ami ellenzi az orosz kormányt és az EU-t is. Fjedorov korábban azt is javasolta, hogy adóztassák meg jobban azokat a szervezeteket, amik külföldi pénzből működnek.

De nem csak Fjedorov akarja erősíteni Oroszországot. Egy másik törvényjavaslat arról szól, hogy az Orosz Gárda nevű fegyveres erő létrehozhasson önkéntes egységeket. Az Orosz Gárda egy olyan csoport, ami a rendfenntartásért és a belbiztonságért felelős Oroszországban. A törvényjavaslat szerint az orosz elnök utasíthatja őket arra, hogy alakítsanak ki új csapatokat háború vagy konfliktus esetén. Egy orosz tábornok szerint ez szükséges lenne, mert Ukrajna csak a kezdet…

  • Találatok: 335