⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

Lassan teljes gőzre kapcsolhat a Dunai Finomító

SZÁZHALOMBATTA - A nyári karbantartás elhúzódása miatt, a MOL százhalombattai finomítója még mindig csak 60%-os kapacitással üzemel, ám a MOL tájékoztatása szerint, jövőhéten teljes kapacitásra kapcsolhatják a finomító működését.

Novemberre a százhalombattai Dunai Finomító 60%-os teljesítményt ért el, és ezt nem lehetett addig tovább növelni, amíg bizonyos karbantartási munkákat be nem fejeztek. A tájékoztatás szerint, már csak apróbb munkálatok vannak hátra, és hamarosan megkezdődhet a finomító tesztelése is. Sikeres teszt után, a jövőhét folyamán megkezdődhet meg a teljesítmény folyamatos növelése, amit pár nap alatt akarnak elérni. Amíg a finomító nem éri el teljes kapacitását, addig a hiányt a belföldi kapacitások kezelésével és külföldi importtal elégítik ki.

Bár Bacsa György, a MOL új ügyvezető igazgatója szerint a MOL magyarországi viszonteladói kiszolgálása a szerződött partnerek felé zavartalan, egy átlag autós mikor azzal szembesül, hogy egyes kutakon csak 1 liter üzemanyagot vásárolhat, nem ezt gondolja. Ezzel kapcsolatban az ügyvezető azt mondta, hogy Magyarországon nincs üzemanyag-ellátási probléma, csak a MOL egymaga végzi a készlet- és logisztikai optimalizálást is, és az autósok csak ezt érzékelik. - Hozzátette: A MOL a magyarországi kb. 2000 töltőállomásból kb. 1750 töltőállomást lát el üzemanyaggal, 144 tanker kamion segítségével. - Mint ismeretes, a lakossági ársapka miatt, jelenleg nem éri meg külföldről importálni üzemanyagot.

Az egyes kutakon érzékelhető üzemanyaghiánnyal kapcsolatban az ügyvezető elmondta, hogy azzal csak azon a 220-240 kúton találkozhatnak az autósok, melyekkel eleve olyan keretszerződést kötöttek, mely tartalmazta, hogy lesznek olyan időszakok, amikor nem tudnak számukra szállítani. - Ez 192 partnert jelent. Az ügyvezető ezzel kapcsolatban hozzátette, hogyha valaki olyan kúttal találkozik, ahol nincs vagy csak "1 literes" limittel van üzemanyag, biztos lehet benne, hogy 5km-en belül van másik partnerkút vagy 10km-en belül MOL kút, ahol nagyobb mennyiséget is tud vásárolni.

A fuvarozókra vonatkozó 100 literes limittel kapcsolatban azt nyilatkozta a MOL, hogy erre azért volt szükség, mivel nagyon sok olyan partnerük is a közúti kutakon tankol, akiknek egyébként telephelyi szerződésük van a MOL-lal, és céljuk, hogy ezek a fuvarozók újra a saját telephelyeiken tankoljanak. - Ugyanakkor ez nehezen értelmezhető akkor, mikor Magyarország a gyorsforgalmiút-hálózatét annak érdekében fejelszti, hogy a tranzitforgalom itt menjen keresztül, ezzel is növelve az ország árbevételeit, és bizony így, a tranziforgalom járművei sem tudnak Magyarországon tankolni.

  • Találatok: 26