⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Jó hír a nyugdíjasoknak: több pénzt kapnak, mint amennyit elköltöttek

A kormány bejelentette, hogy novemberben kiegészítő nyugdíjemelést ad a nyugdíjasoknak, mert az infláció olyan magas, hogy még a nap is megizzad tőle. A nyugdíjszakértő szerint az átlagnyugdíjak 216 ezer forintra nőhetnek, ami annyit jelent, hogy egy hónap alatt annyit kereshetnek, mint egy átlagos magyar évi három hónap alatt.

A kormány nagylelkűen még egy egyszeri kiegészítést is ad, ami 80 ezer forint, vagyis egy új tévét vehetnek belőle, hogy jobban lássák a kormánypropagandát. A nyugdíjszakértő azt is elmondta, hogy a nyugdíjasokat érintő infláció még magasabb, mint az általános, mert ők többet költenek olyan dolgokra, mint az élelmiszer, a gyógyszer és a temetkezés. Ezért a törvény szerint a nyugdíjemelést a nyugdíjasinflációhoz kell igazítani, ami idén 19,1 százalék körül alakulhat.

Ez azt jelenti, hogy ha tavaly egy kiló kenyeret 300 forintért vettek, akkor idén már 357 forintot kell fizetniük érte. De ne aggódjanak, mert a kormány gondoskodik róluk: ha nem tudják megenni a kenyeret, akkor felhasználhatják tüzelőanyagnak is. A szakértő szerint nehéz lesz megtalálni a pénzt a nyugdíjemelésre, de ezt előírja a törvény, és a kormány mindig betartja a törvényt. Legalábbis azt a törvényt, amit ők hoztak.

A kiegészítő nyugdíjemelés költsége akár 200 milliárd forint is lehet, ami annyi pénz, hogy ha összegyűjtenék egy kupacba, akkor elérné az égboltot. De ne féljenek, mert a kormány nem fogja megemelni az adókat vagy csökkenteni más kiadásokat. Inkább eladja az ország egy részét valamelyik baráti országnak vagy céges csoportnak.

A kormány számára fontos a nyugdíjasok biztonsága is, ezért elindították az Európában egyedülálló Gondosóra programot, ami egy ingyenes és havidíjmentes szolgáltatás. A program lényege, hogy minden 65 év feletti ember kaphat egy karkötőt vagy nyakláncot, amiben van egy gomb és egy hangszóró. Ha baj van, akkor csak meg kell nyomni a gombot, és máris kapcsolatba kerülnek egy segélyhívó központtal. A hangszórón keresztül hallhatják a központ munkatársának hangját, aki megnyugtatja őket és segít nekik. Például elmondja nekik, hogy hol vannak (ha elfelejtették), hogy mi a nevük (ha elfelejtették), hogy miért jó a kormány (ha elfelejtették), és hogy hogyan szavazzanak (ha elfelejtették). A Gondosóra program célja, hogy minden idős ember biztonságban érezze magát, és ne legyen egyedül. Kivéve, ha a kormány másképp dönt.

  • Találatok: 353