⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Kitört a heresimogató háború Lázár János és a Kutya Párt között

Lázár János minisztériuma meg akarta akadályozni, hogy Hadik András lovas szobrára felmásszanak a turisták és simogassák a ló heréjét, ami állítólag szerencsét hoz. Persze ez csak egy legenda, hiszen ha igaz lenne, akkor Magyarország már rég gazdag és boldog ország lenne.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt válaszul egy kis táblát akasztott az állat golyóira, mondván, az heresimogatásra kijelölt hely. Olyan bejegyzés került ki a Budavári Önkormányzat közösségi oldalára, amelyben Lázár János minisztériumának, egészen pontosan Vukoszávlyev Zorán levelét tették közzé. Ebben a helyettes államtitkár arra a megállapításra jut, hogy HADIK ANDRÁS LOVAS SZOBRÁNAK EGYES IDEGENVEZETŐK ÁLTAL TÖRTÉNŐ BEMUTATÁSA SOK ESETBEN IGEN MÉLTATLAN MÓDON ZAJLIK. Véleménye szerint „ez a viselkedés joggal zavarja az itt élőket, és bánthatja azokat, akik a huszár hadvezér iránt tiszteletet éreznek.

A műemléki védelem alatt álló, a világörökség részét képező történelmi Várnegyed hangulatát megzavaró frivol viselkedés moderálása társadalmi igény.

Lázár János minisztériuma kéri a kialakult bántó gyakorlat megszüntetését egy tábla kihelyezésével vagy a közterület-felügyelet eszközeivel. Az önkormányzat ezzel szemben olyan tábla kihelyezését tervezi, amivel jelzi, hogy a szoborhoz történő felmászás balesetveszélyes és árthat az emlékműnek. A kétfarkúak viszont már ki is rakták a táblát, megelőzve az önkormányzatot és a közterület-felügyeletet: Heresimogatásra kijelölt hely – áll a táblán, amelyet a Kutya Párt a ló golyóira aggatott.

Ezzel azt üzenték Lázár Jánosnak és Vukoszávlyev Zoránnak, hogy ne foglalkozzanak olyan apróságokkal, mint egy ló heréje, hanem inkább foglalkozzanak az ország valódi problémáival. Például azzal, hogy miért van még mindig olyan sok kutya az utcán, amikor ők már rég megoldották volna ezt az ingyen sörrel és internettel.

  • Találatok: 426