⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Tankoljunk egy jót Budapesten: német harckocsi szállta meg a belvárost

Egy hatalmas német tank okozott feltűnést Budapest szívében szerda este, amikor a Hungária körúton körözött, mintha csak egy autó lenne. A TikTokra felkerült videók tanúsága szerint a harckocsi egy Leopard 2 A7HU típusú jármű volt, amit nemrég kapott meg a magyar hadsereg.

A tank a Hős utcánál fordult be a körútra, ahol átmenetileg lezárták az utat a forgalom elől, hogy ne essen baleset. A tankvezető úgy tűnik, nem volt tisztában azzal, hogy nem egy kisvárosban van, hanem egy nyüzsgő fővárosban, ahol nem szokás tankkal közlekedni.

Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de pont most számolták fel a hírhedt Hős utcai lakótelepet, amerre a Terrorelhárítási Központ akar bővülni. Talán a tank is erre akart menni, de eltévedt az úton. Vagy talán csak egy látványos reklám akció volt a TEK részéről, hogy megmutassák, milyen erős és félelmetes erővel rendelkeznek.

A Leopard 2 A7HU harckocsi az egyik legmodernebb és legdrágább tank a világon, amiből Magyarország 44 darabot rendelt. Ezek még csak most érkeztek meg az országba, és még csak tesztelik őket. A tankok mellett önjáró lövegek és vállról indítható páncéltörő eszközök is érkeztek, amikkel a magyar hadsereg fel akarja venni a versenyt a világ nagyhatalmaival.

A Honvédelmi Minisztérium büszkén közölte, hogy már használják is ezeket az eszközöket, amiket a Nyugattól kaptak. Az ukránok is kaptak ilyeneket, de ők nem használták őket Budapesten, hanem a háborús övezetben.

A Terrorelhárítási Központ azt mondta, hogy ők nem tudnak semmit a tankról, mert nekik nincs is ilyenjük. Talán csak egy tévedés volt az egész, vagy valaki rosszul parkolt le. Vagy talán csak egy áprilisi tréfa volt az egész, csak kicsit elkéstek vele.

  • Találatok: 319