⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

Fizetőssé válhat a 4K YouTube

A Redditen több felhasználó jelezte, hogy mikor egy videó lejátszásakor a minőséget szerették volna 4K felbontásra állítani, akkor azzal szembesültek, hogy az csak YouTube Premium előfizetéssel érhető el.

Sokszor előfordul, hogy egy-egy tech óriás a felhasználóinak egy kisebb részén tesztel egy-egy új funkciót, és ha az elnyeri a felhasználói tetszését, akkor vezeti azt be globálisan. Ugyanakkor most a Google, mint a YouTube tulajdonosa fordítottan jár el: Egy eddig ingyenes opciót, vagyis azt, hogy ingyenesen lehet megnézni a 4K minőségű videókat is, előfizetéshez készül kötni.

Az utóbbi időben egyre több reklám tűnik fel a YouTube-on, melyek közül a rövidebbek nem átugorhatók, míg a hosszabbak 5 másodperc után átugorhatók, és jellemzően a videók elején találhatók. Ugyanakkor egyre többször találkozni a videó közben megjelenő, nem átugorható reklámokkal is, így aki szabadulni akar a reklámoktól, annak bizony elő kell fizetnie. - Minden bizonnyal a 4K opció megtartása további nézőket terelhet az előfizetés felé, feltéve ha nem hagyják inkább hátra a Google videómegosztóját.

Az üggyel kapcsolatban a Google egyelőre nem nyilatkozott, és azt sem tudni, hogy a korlátozás csak az okostelefonokra korlátozódik-e, vagy esetleg a böngészős és okostévés változatok esetében is erre készül-e a társaság.

A Google 2019-ben vezette be az úgynevezett YouTube prémium előfizetést, amiért cserében reklámmentes videónézést kínál, és várhatóan ehhez fog csatlakozni a 2160P felbontású videók nézésének kiváltsága is.

  • Találatok: 72