⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

PB-gáz ársapkát vezetne be a PM politikusa

MAGYAORSZÁG - Berki Sándor, a Párbeszéd Magyarországért Párt politikusa egy törvényjavaslatot nyújtott be a PB-gáz hatósági ármeghatározásához kapcsolódóan, hogy az alól ne lehessen kibújni.

A jelenleg hatályos törvény értelmében a 11,5 kg-os PB-gázpalackok csere/töltési díjára vonatkozóan hatályban van hatósági ár, ami szerint egy ilyen palack cseréje nem kerülhet többe, mint a 2012. december 1-jén érvényben lévő ár 90%-a.

Ugyanakkor a forgalmazók papíron kivonták a forgalomból a 11,5 kg-os palackokat, a gyakorlatban viszont ugyanazokba a palackokba némileg kevesebb gázt töltenek, így azok már nem 11,5 kg-os terméknek minősülnek, így nem is kell rájuk alkalmazni a hatósági árplafont.

Berki Sándor, a PM országgyűlési képviselője vasárnap jelentette be, hogy törvénymódosítást nyújtott be, amivel az a célja, hogy a hatósági ár az összes különböző töltetű gázpalackra kötelező érvényű legyen.

Közösségi oldalán a képviselő az alábbi megjegyzést írta az előterjesztéséhez:

Sokan talán azt mondják, a javaslatomat a kormánypárti többség úgyis lesöpri. Én erre azt mondom, ha ez történik, akkor ők maguk szolgáltatnak bizonyítékot arról, mennyire kétszínűek és cinikusak. Akkor nem 133 bátor ember, hanem 133 kétszínű ember ül a parlamentben a kormánypártok képviseletében.

Az ellenzéki politikus bízik benne, hogy a kormánytöbbség támogatni fogja javaslatát, mivel az egy rendkívül igazságtalan helyzetet orvosolna, és százezreknek nincs alternatívájuk a PB-gázpalackkal szemben, és be kell zárni a kiskaput az energiaszektor érintett szereplői előtt.

  • Találatok: 33