⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

Eszetlenül fordult meg a hídon egy pickup

BUDAPEST - A biztonságos megfordulás feltételeire fittyet hányva, záróvonalat átlépve fordult megy egy pickup vezetője az Erzsébet híd közepén, mikor megunta a dugót. Nem rajta múlt egy súlyos baleset...

A bpiautosok.hu oldalainak küldte el a felvételt az egyik autós, akinek a fedélzeti kamerája rögzítette az esetet, amint a pickup dugót megunó sofőrje egyszer csak kivágódik a sorból, hogy megforduljon az Erzsébet híd közepén.

A másik irányból ugyanakkor érkezett egy személyautó és csak annak a vezetőjén múlt, hogy nem lett nagyobb baleset: rendkívüli reflexről tanúbizonyságot téve hajtott végre fékező és kikerülőmanővert a hídon futó buszsávba, de jól látható, ha nem tudott volna kerülni, akkor bizony a fékút kevés lett volna a baleset elkerüléséhez.

A hatályos KRESZ rendelkezései alapesetben ugyan nem tiltják hídon a megfordulást, de megfordulni eleve csak kellő körültekintés után szabad, továbbá ha megfordulást tiltó tábla van kihelyezve vagy mint az Erzsébet híd esetében záróvonal van felfestve, akkor az egyben tiltja a megfordulást is.

  • Találatok: 72