⛽ 95 - 646Ft/l     D - 710Ft/l   -   💱 EUR - 398,43Ft     USD - 368,07Ft     CHF - 397,78Ft   -   📈 BUX: 46033,33pont

A magyar válogatott megvetette a lábát az A ligában

Miközben sokakban csalódottság látszódik, hogy "csak" csoport másodikok lettek a fiúk, azért van, ami nagyon jól megmutatja, hogy a második hellyel mekkora csodát vittek véghez a srácok és a Mester! Szóval, csak gratuláció jár nekik!

A 2022-24-es Nemzetek Ligája sorsolását követően, mikor kiderült, hogy Magyarország Angliával, Németországgal és Olaszországgal kerül egy csoportba, a Halálcsoportba, mindenki elkönyvelte, hogy bizony válogatottunk egy idényt követően megy vissza a B ligába. - Még Rossi is úgy nyilatkozott, hogy nem pofozózsáknak mennek, és mindent elkövetnek, de ez más kategória, mint ahol eddig játszottunk.

Gyakorlatilag mindenki abban bízott, hogy egy ilyen csoporttól lehetőleg ne nulla ponttal búcsúzzunk, és legalább 1-2 döntetlen összejöjjön.

Aztán az első játéknapon találkoztak a srácok itthon Angliával, amire sokan azt mondták, hogy egy szerencsésen kiharcolt 11-esnek köszönhetően győztek 1-0-ra itthon. - Vagyis, már az első meccset követően több pontja volt a magyar válogatottnak, mint amire összesen számítottak a legtöbben.

A második játéknapon Olaszországgal csaptak össze a fiaink, ahol 2-1-es győzelmet értek el az olaszok, de az olaszok kapitánya már akkor elismerően nyilatkozott a magyarokról, és nehéz meccsnek nevezte a viadalt.

A harmadik játéknapon itthon értek el 1-1-es döntetlen Németországgal szemben úgy, hogy a vezetést a magyar válogatott szerezte meg, csak jött egy szerencsétlen gyors egyenlítés. - Ezt az eredményt sokan a hazai hangulatnak tudták be.

Aztán jött a nyári szünet előtti utolsó meccs: Az angolok elleni visszavágó Angliában. Mindenki tudta, hogy az angolok vért ittak a mérkőzés előtt, és már akkor létkérdés volt számukra, hogy a magyarokat legyőzzék, aminek egy óriási meglepetés lett az eredménye: 0-4 arányban győztek a magyarok. Gyakorlatilag a magyar válogatott felőrölte a teljes angol csapatot, és ami ennél is fontosabb: felértékelte az 1-0-ás itthoni győzelmet is, mert ez bebizonyította, hogy az sem véletlen volt. - Ennek az eredménynek köszönhetően, az első helyről várhatta a magyar nemzeti 11 a nyári szünetet, és szinte minimális esélye volt annak, hogy kiessenek a B ligába!

A nyári szünet utáni első meccs a Németország elleni kinti visszavágó volt: Az első félidőt túlzások nélkül uralta a magyar válogatott, amikor is Szalai csodálatos góljával megszerezték a vezetést, és mint kiderült, ez volt a győztes gól is! - Ezzel a csapat bebiztosította nem csak a bennmaradását, de a második helyét is a csoportban, és első helyről várhatta az olaszokat!

Az hatodik, utolsó meccsen itthon fogadták a magyarok az olaszokat a visszavágóra, amit sajnos 0-2 arányban elvesztettek, de nem szabad emiatt bánkódni! Csodát vittek véghez azzal, hogy másodikként zárták ezt a csoportot!

Nézzünk egy kis statisztikát!

A Nemzetek Ligája A ligájának 3. csoportjában a magyarok kapták a legkevesebb gólt, szám szerint 5-öt! - Ebből 4-et rúgtak az olaszok, és 1-et a németek. - Mindezt 6 meccsen!

A magyarok voltak a legjobbak a gólkülönbségek tekintetében is: Magyarország +3, Németország +2, Olaszország +1 és Anglia -6!

De, ami a legfontosabb: A 2020-22-es kiírás B ligájából Magyarországon kívül Ausztria, Csehország és Wales jutott fel az A ligába. A 2022-24-es kiírásban az A ligából kiesett Ausztria, Csehország és Wales is Anglián kívül, tehát az előző kiírásból feljutott országok közül, egyedül Magyarország tudta megvetni a lábát az A ligában, és nem is akármilyen eredménnyel, mert nem egy szerencsés 3. hellyel maradnak bent a srácok, hanem egy olyan második hellyel, ami kis szerencsével akár első hely is lehetett volna! - Erre lehet mondani, hogy a fiúk berúgták az ajtót az A ligába!

Mit jelent még a mostani eredmény?

Azzal, hogy a magyar válogatott csoportja második helyén végzett, ezzel az Európa Bajnokság sorsolásán az első kalapból fogják sorsolni, amire még soha nem volt példa a magyar válogatottak történetében! Ez azt jelenti, hogy csak elvben gyengébb csapatokat kaphat a selejtezők sorsolásánál.

  • Találatok: 196