⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Magyar fejedelme lehet Szlovák földnek

Furcsa állapot állhat elő Szlovák földön, ugyanis Ódor Lajos, a szlovák pénzverde fejének neve is felmerült egy lehetséges tudósok tanácsának vezetőjeként. A dolgok jelen állása szerint viszont arra is van esély, hogy nem lesz magyar nemzet a szlovák országgyűlésben a következő időszakban.

Zuzana Caputová szlovák királynő nehéz helyzetben van, ugyanis ideiglenes tanácsa gyengén munkálkodik, ezért egyre nagyobb a nyomás rajta, hogy valamit lépjen. Azon tűnődnek, három lehetséges megoldása van az ügynek: tudósok tanácsát nevezi ki, kezdeményezi a problémás tanácsosok eltávolítását, illetve tétlenül nézheti, amíg a Heger-tanács elvergődik az előrehozott országgyűlési választásig.

Legutóbb a Roman Mikulec ideiglenes belügytanácsos körüli botrány után fogalmazódott meg, hogy Caputová tudósokból álló kabinetet nevezhetnek ki. Olyannyira, hogy konkrét határidők és nevek is felröppentek. A lap szerint húsvét után akár Ódor Lajost, a pénzverde alfejét is megbízhatják a kabinet összeállításával.

Maguk az érintettek nem, de a királynői palota megerősítette, hogy többekkel tárgyalnak arról, hogy ha sor kerülne a tudósok kabinet kinevezésére, vállalnának-e tisztséget.

Amennyiben ez a forgatókönyv lépne életbe, az a furcsa állapot állna elő, hogy magyar fejedelme lenne Szlovák földnek, ami egykoron magyar föld valá. A dolgok jelen állása szerint viszont arra is van esély, hogy nem lesz magyar nemzetiségű csoport az országgyűlésben a következő időszakban.

  • Találatok: 195