⛽ 95 - 570Ft/l     D - 553Ft/l   -   💱 EUR - 371,66Ft     USD - 338,52Ft     CHF - 379,55Ft   -   📈 BUX: 46331,46pont

Csecsen katonák erőszakoltak meg egy orosz propagandista nőt

UKRAJNA - Egy orosz propagandista újságírónőt erőszakoltak meg módszeresen Putyin kedvenc seregének, a csecsen Kadirov által vezetett Wagner-csoportnak emberei. Az újságírónő operatőrét pedig úgy megverték, hogy kórházba került.

Olga Zenkova az orosz propagandaadónak, az NTV-nek dolgozik, és Ukrajnában épp olyan hamisított híreket próbált összeállítani, amiben azt bizonygatják az oroszoknak Oroszországban, hogy itt bizony az ukránok az agresszívek, mikor a Wagner-csoport egy alakulata hirtelen rátámadt.

Az eset az oroszok által megszállt Melitopolban történt. Az újságírónő épp a stábjával egy szállodai étteremben vacsorázott, amikor is egyenruhások rontottak be az épületbe, és az Ahmat-zászlóalj nevében mutatkoztak be, majd módszeresen és többször megerőszakolták a 40 éves újságírónőt, amit orvosok vizsgálatokkal is alátámasztottak.

Egyébiránt Olga Zenkova olyannyira Putyin közeli propagandista, hogy őt, személy szerint is szankciókkal sújtotta az Európai Unió. Az ügy kellemetlen, senkinek nem kívánt fintora, hogy most szó szerint a saját bőrén kellett megtapasztalnia mindazt az agressziót, amit "főnöke" Putyin utasítására követnek el az oroszok és a csecsenek Ukrajnában.

A megerőszakolásban nem más, int Haszan Ibrahimov, azaz a csecsen hadúr, a Wagner-csoport alapítójának és vezetőjének unokaöccse volt az élen. Nem ez az első háborús bűn, ami kiszivárog Ukrajnából és a megszállt területekről, és nagyon sok olyan információ van, hogy Putyin pincsikutyájának Kadirovnak az emberei már 3 éves kislányokat is megerőszakolnak, és mindezt a bűnt, fegyverként használják az ukránokkal szemben.

Jól mutatja a helyzetet, hogy bár Olga Zenkova szintén Putyin pincsijeként feljelentést tett a Wagner-csoport emberei ellen, a helyi hatóságot megtagadták tőle a feljelentést. A riporternő a munkáltatója felé is jelezte a történteket, de az még csak be sem számolt róla Oroszországban, hogy "nehogy lejárassák a hadsereget".

  • Találatok: 530