Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. október 20. vasárnap
Vendel
07:1617:55

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

MAGYARORSZÁG - Gyakorlatilag követhetetlenné vált, hogy az ellenzéki oldalon mire lehet számítani a választásokon. Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az MSZP-Együtt-Liberálisok megállapodás keretén belül, Karácsony Gergelyt állítják közös miniszterelnök jelöltnek. Erre a hétvégén Szigetvári Viktor kijelentette, hogy nem véletlenül ő az együtt miniszterelnök-jelöltje.

Nos: Ha a három párt valóban együtt indul, akkor nagyon szűkösen, de talán van esélyük elérni a 3×5%-os határt, vagyis a 15%-os parlamenti küszöböt. Ez esetben mindhárom párt politikusai megegyezés alapján történő arányban bejutnának a parlamentbe, de ekkor a három párt egyetlen közös miniszterelnök-jelöltet állíthat, aki ha igazak a nyilatkozatok, nem más, mint Karácsony Gergely. Ebben az esetben az MSZP kockáztatja a legnagyobbat, mivel egyedül indulva bizonyosan bejut a parlamentbe.


Nincs akkora az Együtt támogatottsága, mint amekkorát Szigetvári mutat

Ha viszont mégsem indul szövetségben a három párt (MSZP, Együtt, MLP), akkor viszont meglepően nevetséges kijelentést tett Szigetvári Viktor, hogy ő az Együtt miniszterelnök-jelöltje, mivel november és december hónapban voltak olyan közvélemény kutatási eredmények, ahol a Juhász "füttyös" Péter pártja az 1%-ot sem érte el, de a számukra legoptimistább eredmények is alig-alig mutatnak 1%-os támogatottságot.

De felmerül egy kérdés: Lehet-e támogatni egy olyan személyt miniszterelnöknek, aki szívesen ott lett volna a ÁSZ épületének leöntésén, és maga is részt vett volna a rongáláson, ha időben értesül róla? Lehet-e támogatni olyan személyeket miniszterelnöknek, akik már a választások előtt is egymás szemébe hazudnak? Lehetséges, hogy egyszerűen Bokros Lajosnak van igaza? Ezek nem is akarnak nyerni, csak szimplán megélhetési politikusok, akiknek csak az a céljuk, hogy bejussanak a parlamentbe, és ne legyenek munkanélküliek.

Hozzászóláshoz lépjen be!