Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Úgy tűnik, hogy vannak médiumok, ahol egy köztársasági elnököt egyszerűen úgy lehet nevezni, hogy "bajszos szar". - És mindezt büntetlenül megteheti. De pont ugyanezen médium, azt hangoztatja, hogy nem élünk demokráciában. Tájékoztatjuk őket, hogy vannak országok, ahol tényleg nincs demokrácia, de egy ilyen cikkért halálbüntetést kapna!

Úgy tűnik, hogy nevezett médiumnál az újságírói etikai kódexet, és annak 2.§ Újságírói szabadság, felelősség:

2.1.2. Az újságíró etikai kötelessége őrizni a magyar nyelv, és a Magyarországon élő kisebbségek anyanyelvének szépségét, tisztaságát. Nem használhat öncélúan, szükségtelenül illetlen, trágár szavakat, kifejezéseket. Kötelessége fellépni a nyelvi, a stílusbeli igénytelenség, a silányság ellen.

2.1.5. A sajtószabadság gyakorlása nem sértheti a közerkölcsöt. A közerkölcs fogalmát az eljáró tanács értelmezi, és erre az értelmezésre figyelemmel állapíthatja meg a közerkölcs sérelmét, vagy állapítja meg az etikai vétség hiányát. Tekintettel arra, hogy a „közerkölcs” csak aktuálisan – „itt és most”, az adott helyzetben – állapítható meg, az eljárás során felmerülő kétség esetén az eljáró tanácsok számára az etikai bizottság e tárgyban hozott állásfoglalása irányadó.

De a 3. § A személyiség védelme pontját is megszegi:

3.1.1. Az újságírónak tiszteletben kell tartania az ember személyiségi jogait és méltóságát. Nem állíthat valótlanságot, nem használhat a jó hírnév, becsület csorbítására alkalmas sértő kifejezéseket. A kifejezés sértő jellegét a közölt tényekkel és a műfaji sajátosságokkal összefüggésben kell mérlegelni.

De persze mit várunk egy olyan médiumtól, ahol a szerkesztő, író neve becézve szerepel, mint Tóth Richi, aki egyébként Tóth Richard. Véleményünk szerint, az ilyen stílusú újságírás teljes mértékben elítélendő. Ha idézőjelekkel jelezve lett volna, hogy a gúnynév nem tőle származik, azzal nem ért egyet... Úgy gondoljuk, ez az újságírás legalja!

Hozzászóláshoz lépjen be!