Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

A napokban nyakunkba zúdult tavaszi tél okán több koccanásos baleset is történt, aminek egyik oka, hogy az autósok már lecserélték téli gumijaikat nyárira. Több biztosító viszont emiatt megtagadja a kártérítés fizetését. Szintén megtagadják, ha valakinek a vérében akár csak egy kicsi alkohol is van. Felmerül a kérdés: Akkor minek a kötelező?

A hirtelen jött extrém időjárás miatt óriási roham indult a biztosítók felé kártérítésért, de azok akik már lecserélték gumijaikat óriási bajban lehetnek. A biztosítók ugyanis arra hivatkozva, hogy csak akkor kötelesek kártérítést fizetni, ha a jármű megfelelő műszaki állapotban volt, márpedig téli viszonyok között a nyári gumi nem tekinthető annak, a kártérítés fizetését megtagadják.

Kérdés, hogy ezt megtehetik-e, tekintettel arra, hogy Magyarországon a téli gumiabroncs használata a hatályos jogszabályok értelmében nem kötelező. Németh Péter, a CLB alkuszcég kommunikációs igazgatója szerint, a biztosítók "jóindulatán" múlik, hogy tekintetbe veszik-e az extrém helyzetet. Német azt tanácsolta, hogy akik már leszerelték a téli gumit, inkább hagyják otthon gépjárműveiket, mert "meggondolatlanságukért" súlyos árat fizethetnek.

Szintén napi hírként jelentkezik, hogy azok, akik akár csak 1 pohár sört is, de fogyasztottak alkoholt, és így balesetet szenvednek vagy okoznak, akkor sem érvényes a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk.

Felmerül a kérdés: Mire akarnak egyáltalán fizetni? Mibe kötnek még bele? Legközelebb azt is megmondja a biztosító, hogy milyen márkájú gumit lehet az autóra rakni? Magyarországon mindenki lehet törvényen felüli?

 

Hozzászóláshoz lépjen be!