Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. október 20. vasárnap
Vendel
07:1617:55

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

ÓBUDA - Egy érdekes utcabútort terveznek kipróbálni Budapest óbudai részén. Az utcabútor egy padból, és ezen kívül egy mohafalból áll. A gyártó elmondása szerint, az önfenntartó utcabútor intelligens informatikai megoldások segítségével gazdálkodik a begyűjtött esővízzel és egyéb ellátásával. Egyetlen ilyen fal, 275 fa légtisztító képességével bír.

Az óbudai önkormányzat kísérletképpen fél évre bérli a német gyártótól a mohafalat, ami egy kisebb erdőnyi terület, 275 fa levegőszűrő és levegőtisztító képességével rendelkezik. A gyártó elmondása szerint, a fákkal ellentétben a moha még téli időszakokban is nagyon hatékonyan képes gondoskodni a levegő tisztításáról, a széndioxid szint csökkentéséről.

A beépített érzékelőknek köszönhetően a mohafal folyamatosan adatokat gyűjt a környezetéről és saját működéséről is, amit igény szerint akár meg is jelenít, ezzel mutatva azt is, hogy milyen hatékonysággal tisztítja épp a levegőt.

Víz és tápanyagellátása teljesen automata, arról a beépített számítógép gondoskodik, és az esővizet is összegyűjti, amivel olyankor táplálja a mohát, amikor épp szárazabb időszak van. A CityTree-nek nevezett mohafal működéséhez szükséges áramot napelemekkel gyűjtik és akkumulátorban gyűjtik, így este is képes kiszolgálni saját magát.

Hozzászóláshoz lépjen be!