Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Stephen Hawking az ismert elméleti- és asztrofizikus, akinek tudása egyértelműen Einsteinhez hasonlítható, egy meglepő jóslattal állt elő. Véleménye szerint, 100 évünk maradt, hogy egy új bolygót kolonizáljunk. Probléma csak az, hogy ehhez még nincs meg a kellő technika.

Hawking korábban elméleti fizikai megállapításai miatt került a közvélemény középpontjába. Újabban viszont jövőre vonatkozó jóslatai kerülnek egyre inkább a figyelem középpontjába. Ami figyelemreméltó, hogy Hawking nem nostredamusi jóslatokkal áll elő, hanem "jóslatait" tudományos háttéranyaggal támasztja alá. Az Expedition New Earth című, nyáron bemutatásra kerülő dokumentumfilmben arról beszélt, hogy 100 évünk maradt más bolygót kolonizálni.

A tudós szerint, ha a következő évszázadban nem kolonizálunk másik bolygót, úgy az emberiséget a kihalás veszélyes fenyegeti, és ezt a kihalást maga az emberiség idézte elő. Véleménye szerint, ennek a kihalásnak elég nagy az esélye, tekintve többszörös rizikónak tettük ki magunkat: túlnépesedés, klímaváltozás, járványok... Ez egészül ki a rajtunk kívül álló okokkal, mint egy lehetséges aszteroida becsapódás.

Egyetlen pozitívumot tudott megemlíteni Hawking: az emberiség ismerete a világegyetemről az ő életében hatalmasat fejlődött, és igazán izgalmasnak tartja, hogy ebben a csodálatos időben élhet és alkothat az elméleti fizika területén.

Csillagászaink egyre több olyan exobolygót fedeznek fel, melyen lehetséges lehet az élet, de sajnos az utazás egyelőre leküzdhetetlen problémának tűnik. Nincs megfelelő energiaforrás, amivel fényéveket tudnánk utazni, és ha ez rendelkezésre is állna, akkor miként élünk túl több tíz éves utakat, ha csak a legközelebbi csillagrendszerekről is beszélünk? Komplett generációk nőhetnének fel egy űrhajón.

Hozzászóláshoz lépjen be!