Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

NAGY-BRITANNIA - A brit Metro újság számolt be brit és osztrák kutatók eredményéről, miszerint lehet gusztustalan, ellenben nagyon is egészséges megenni a taknyunkat. Elmondásuk szerint, az így elfogyasztott kiszáradt váladék a gyomorba és a belekbe jutva gyógyszerként működik és erősíti az immunrendszert is.

A kutatások rámutattak, hogy az orrunkban található szőrszálak szűrőként működnek, és megakadályozzák, hogy a baktériumok a tüdőnkbe jutva megfertőzzenek bennünket, és ezeket a baktériumokat a takonynak nevezett váladékban gyűjtik össze. Ez a nedves váladék az orrunkban megszáradt állapotban elfogyasztva viszont, biztosítja azt, hogy a baktériumok nem a tüdőbe jutnak, ahol fertőzést tudnak okozni, hanem a bélrendszerbe kerülnek, ahol viszont felkészítik az immunrendszert a baktériumok későbbi támadására, és gyógyszerként működik.

Katharina Ribbeck az MIT biológia mérnöki tanszékének adjunktusa elmondta, hogy elfogyasztásával a takony bizonyítottan képes megelőzni a különböző légúti fertőzéseket, sőt a gyomorfekély kialakulásának meggátolására is pozitív hatással van.

Prof Friedrich Bischinger, osztrák légúti szakember hozzátette: Azok az emberek, akik elfogyasztják a taknyukat, azok sokkal egészségesebbek, boldogabbak és jobb összhangban vannak a testükkel. Elmondta: Megenni a száraz taknyot, egy nagyszerű módja annak, hogy erősítsük a szervezet immunrendszerét. Orvosilag ez egy teljesen természetes dolog.

A fika elfogyasztása hasonlóan működik azokhoz a kezelésekhez, amit allergiásokon tesztelnek: vagyis, ha valaki allergiás a parlagfűre, de azt megeszi, akkor csökken a légutait irritáló allergiás tünet. A kutatók felhívták a figyelmet, hogy csak a száraz változat egészséges. Megfázott állapotban csak tovább súlyosbítjuk a megbetegedésünket, mert akkor már túl nagy a kórokozók koncentrációja a váladékban ahhoz, hogy az csak védelmet nyújtson.

Hozzászóláshoz lépjen be!