Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 18. kedd
Bernadett
06:5117:18

Holnap
Zsuzsanna
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Átadták az első elektromos autótöltő állomást a Liszt Ferenc repülőtéren. Jost Lammers az átadás alkalmával elmondta, a beruházás 15 millió forintba került és jelenleg ingyen használható.

Az állomás a Jedlik Ányos program részeként valósult meg, melynek célja, hogy 150 töltő állomás kerüljön kiépítésre, így átjárhatóvá válik elektromos autóval Magyarország – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára. Elmondása szerint a kormány kiemelt feladatnak tekinti ezen állomások kitelepítését, így megkönnyítve az elektromos és a hibrid autók töltését.

A zöld rendszámok már kaphatók, melyek több kedvezményt biztosítanak az autó tulajdonosoknak. többek között a buszsávban való közlekedést.

Friedrich Wilhelm Knebel (az Elmű-Émász cégcsoport igazgatósági tagja) szerint a taxikkal lehet kereskedelmi alapra helyezni a reptéri töltőt, mivel Budapest és a reptér közötti távolság így már kedvez az elektromos autóknak melyek olcsóbb üzemanyaggal és főleg tisztán közlekedhetnek. A cégnek jelenleg 140 olyan felhasználója van akik az okos telefon applikációt használva tankolnak.

A töltőt gyártó ABB Kft. ügyvezetője, Tanja Vainio elmondása szerint a töltőállomással egyszerre két autót lehet tölteni és egy járművet 15-20 perc alatt képes feltölteni. Egész Európa számára gyártja a cég Magyarországon ezeket az állomásokat, melyek eddig 50 országba jutottak el. Megkezdték az elektromos autóbuszoknak szánt töltőállomások gyártását is.

Ezen adatok ismeretében remélhetőleg minél több ember és személyszállítással foglalkozó cég tér majd át az elektromos járművek használatára, ily módon is csökkentve a környezetszennyezést.

Hozzászóláshoz lépjen be!