Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. szeptember 23. hétfő
Tekla, Lina
06:3718:48

Holnap
Gellért, Mercédesz
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - Létezik egy olyan szupertitkos űrrepülőgép, aminek létezéséről már gyakorlatilag csak az nem tud, aki nem akar tudni róla, ugyanakkor azt senki sem tudja, hogy mi a fenét csinálhat az űrben immáron kétszáz napja!? A gépről annyit tudni, hogy csak szállítmányt tud szállítani, embereket nem.

Az X-37B jelű többször használatos űrrepülő, egy robot- és távirányítású űrrepülőgép, gyakorlatilag egy "űrdrón", amit a NASA és a Boeing közösen fejlesztett ki, a projektbe csak később szállt be az amerikai légierő is. Méretét tekintve ötöd akkora, mint egy átlagos űrsikló. A működéséhez szükséges energia egy részét napelemekkel biztosítja magának a gép.

Hivatalosan a pályája is szigorúan titkos, és azt az amerikai légierő határozza meg. Ugyanakkor amatőr csillagászok már megrajzolták az űrjármű titkos pályáját is, így csak az maradt nyitott kérdésként, hogy milyen tevékenységet folytathat a szerkezet?

Annyi bizonyos, hogy legutóbbi, immár 200 napja tartó küldetéséhez egy Atlas 5 típusú hordozórakéta juttatta az űrbe az X-37B-t, a floridai Cape Canaveral űrállomásról. Hogy meddig marad az űrben és hol fog leszállni, azt nem lehet tudni, bár korábbi küldetések alkalmával a kaliforniai Vandenberg légitámaszponton szállt le ez, és egyéb más hasonló gépek.

Hozzászóláshoz lépjen be!