Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

NEW YORK, USA - Már Bernie Ecclestone is folyamatosan próbálta a Forma 1-et valódi világbajnoksággá alakítani, de úgy tűnik, hogy ehhez kellett az ő leváltása, és az új amerikai tulajdonos, a Libery Media megjelenése. Egy bizonyos: 2019-re jelentősen átalakulhat a versenynaptár. - A Hungaroring biztonságban van.

A lehetőség arra is meglehetne, hogy már 2017-ben versenyt rendezzenek New Yorkban. A tervek szerint itt is éjszakai futamot rendeznek, a pálya vonalát New Jerseyn, West New Yorkon és Weehawkenen keresztül rajzolta meg a híres pályatervező, Herman Tilke. A Liberty Media elmondta, hogy minden engedélyt be tudnának szerezni ahhoz, hogy már 2018-ban versenyt rendezzenek New Yorkban, de nem szeretnék az amúgy is sűrű 21 futamos bajnokságot továbbsűríteni. - A pálya, nem fog megegyezni a FormulaE által használt nyomvonallal, mert ők Brooklynban versenyeznek.

Tervek között szerepel az is, hogy az európai kaszinó főváros után, az amerikai kaszinók fővárosába, Las Vegas belvárosába is elvigyék a versenyt, de erről még nincsenek konkrét elképzelések. 

Ami eddig bizonyos, hogy visszakerül a versenynaptárba a Francia Nagydíj, ami a Paul Ricardon kerül megrendezésre, és visszakerül a Német Nagydíj is, amit a Hockenheimringen rendeznek meg.

A rendező ország döntése értelmében elállt a további versenyek lebonyolításától Malajzia, így 19 év után nem rendeznek Maláj Nagydíjat, de 2019-re emellett még legalább két jelenlegi nagydíjat törölniük kell a rendezőknek.

A Libery média képviselői elmondták továbbá, hogy a versenynaptár kialakításánál céljuk az, hogy a Formula 1-es versenyhétvégék, ne essenek egybe egyéb más nagy sporteseményekkel, mint például az Indy 500, Nürburgringi 24 órás, vagy mondjuk a wimbledoni döntő...

Kattintásra, nagyobb méretben is megnézheti!

Hozzászóláshoz lépjen be!