Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - 2015. október 31-én (szombaton) mutatják be L. Frank Baum varázslatos zenés meséjét a Vígszínházban. A látvány biztos elbűvölő lesz, hisz az a Kentaur tervezte, aki a Madách Színház számára készítette az Operaház fantomja és a Mamma Mia! díszletét is. - Mindkettő nemzetközi szinten is óriási elismerést nyert.

A mű Marton László rendezésében, Kentaur díszletei között, Benedek Mari jelmezeiben, Hoffer Károly bábjaival kerül bemutatásra. A bábrendező Ellinger Edina, az előadás koreográfusa pedig Juronics Tamás.

A Vígszínház tájékoztatása szerint, a díszlet alkalmas a legváratlanabb trükkökre és mozgásokra, és az ehhez társuló bábok, a fénytechnika és a csodálatosan színpompás jelmezek egyszerűen el fogják varázsolni a nézőket.

L. Frank Baum (1856-1919) varázslatos meséje a gyermek- és ifjúsági irodalom egyik legfontosabb alkotása, először 1900-ban jelent meg. Victor Fleming világhírű, két Oscar-díjjal jutalmazott filmje pedig Judy Garlanddal a főszerepben 1939-ben készült.

A főszereplőt, Dorothyt Szilágyi Csenge játsza, aki elmondta, hogy maga is nagy meserajongó, de az Ór, a csodák csodája különösen nagy kedvence, sok közös vonást talál saját maga és Dorothy között, ezért különösen örül, hogy ő játszatja a főszerepet. Kútvölgyi Erzsébet, aki a gonosz Nyugati boszorkányt alakítja, szintén örömmel vállalta a felkérést, mert mint elmondta: szeret gonosz szerepeket játszani, és remek színészi feladatnak tartja a szerepét. Lukács László alakítja Ózt. aki elmondta: ez a mese nemcsak a gyerekekhez, hanem a felnőttekhez is szól, mert az alapvető emberi értékek jelennek meg benne, mint a jóság, az emberség, a félelem és bátorság, és az emberi esendőség.

A Vígszínház előadásában Dorothyt Szilágyi Csenge és Pájer Alma alakítja, mellettük Telekes Péter, Wunderlich József, Csapó Attila, Lukács Sándor, Tahi Tóth László, Hegyi Barbara és Kútvölgyi Erzsébet játszik a produkcióban. A darabot Békés Pál, a dalszövegeket Sztevanovity Dusán fordította.

Hozzászóláshoz lépjen be!