Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Idén a nemzetközi cirkuszmustrán 17 ország 75 fellépője szerepel majd a Fővárosi Nagycirkusz porondján. A nézőközönség két programbontásban láthatja a produkciókat, melyeken többek között az ukrajnai Szergij Novikov gurtniszáma,  a kolumbiai The Gerlings csoport halálkerék produkciója is látható lesz.

Az "A" programok január 7-én és 10-én, a "B" programok január 8-án és 9-én lesznek láthatóak. Január 11-én a gálaműsor két alkalommal lesz látható. Magyarországot az "A" programban a Trio Power Line formáció, a "B" programban pedig a Silver Power duó erőemelő száma, valamint Biritz Ákos gurtniprodukciója képviseli.

A nemzetközi szakemberekből álló zsűri, melynek tagjai közt helyet foglal Fabrice Becker a Cirque du Soleil kreatív igazgatója, Fabio Montico a kínai nemzeti akrobatacirkusz kreatív igazgatója a tervek szerint egy arany, két ezüst és három bronz Perrot-díjat oszt majd ki de ezek mellet a zsűri tagjai különdíjakat is kioszthatnak, melyek több hónapos szerződéssel is járhatnak. A húsz éves múltra visszatekintő eseményt, a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közt tartják számon. Az eseménysorozat, korosztálytól függetlenül kicsiknek és nagyoknak, egyaránt maradandó élményt biztosíthat kiragadva az embert a "szürke" hétköznapok egyhangúságából.

A fesztiválhoz kapcsolódva január 11-én délelőtt a Széchenyi gyógyfürdő Márványtermében megrendezik az Európai Cirkuszszövetség (ECA) konferenciáját, amelyen a cirkuszművészet presztízsének növeléséről, társadalmi üzenetéről és a cirkuszi hang-, fény- és videotechnikai újdonságokról tanácskoznak a szakma hazai és külföldi képviselői. Kiállítással köszöntik a Los Angelesben élő, magyar származású bűvészt, Franz Czeisler Tihanyt 100. születésnapja alkalmából.

 

Hozzászóláshoz lépjen be!