Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG - Hétfőn este tűz ütött ki az éppen felállványozott és felújítás alatt álló híres párizsi Notre Dame katedrális tetőszerkezetén. A tűzoltók sokáig aggódta, hogy a  két kisebb kupolára is átterjed a tűz, akkor az egész épület oda veszhetett volna. Sokan összeesküvést éreznek a közelgő húsvét miatt, amit alátámaszt sokak "öröme".

Hétfőn kora este látták meg az emberek először a füstöt az épp felújítás alatt álló Notre Dame tetőszerkezetén, majd többen is azonnal értesítették a tűzoltóságot. A tűzoltók és a rendőrség is egyelőre balesetként kezeli a történteket, de vizsgálódnak a tűz oka miatt, de a vizsgálatokat csak fokozott óvatosság mellett tudják megkezdeni, mivel a tetőszerkezet jelentős része megsemmisült, így statikai vizsgálatokra is szükség van.

A katasztrófába odaveszett a tetőszerkezet mellett a híres kúp alakú huszártorony is, de a tűzoltók leginkább attól tartottak, hogyha a tűz átterjed a másik két toronyra, akkor az egész épület odaveszhetett volna. Épp emiatt, először azokat kezdték menteni és hűteni.

A balesetnek nincsenek áldozatai, a rendőrség a környéket kiürítette. Bár a rendőrség balesetként kezdte meg a vizsgálatokat, a Francia Ügyészség elrendelte a részletes vizsgálat megindítását, annak érdekében kiderüljön, nem szándékosság áll-e az eset mögött.

Emmanuel Macron elnök és Anne Hidalgo főpolgármester szörnyűségnek nevezte a tűzesetet. Macron elnök Twitter üzenetében írta le, hogy egy egész nemzet gyászol.

Közben a kereszténység hívei között megjelentek olyan híresztelések, ami szerint a tűzeset nem lehet véletlen pont húsvét előtt, ami a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. Ezt látszik alátámasztani, hogy a tűzesetről megosztott élő facebook közvetítést rendkívül sokan vidáman fogadták.

 

 

Hozzászóláshoz lépjen be!