Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. október 20. vasárnap
Vendel
07:1617:55

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

AFGANISZTÁN, KABUL - Három fegyveres támadott rá a kabuli Intercontinental szállóra szombat este az Independent tájékoztatása szerint. A fegyveresek a szállodában a vendégekre támadtak. A tájékoztatások nem tértek ki rá, hogy terrortámadás történt-e? A támadásban 6 személy vesztette életét.

Az információk szerint a támadók a konyhán keresztül jutottak be a luxusszállóba, majd tűzpárbajba kezdtek a biztonsági őrökkel. Az egyik támadót, már a biztonsági őröknek sikerült likvidálniuk, és ezzel a földszintet sikerült felszabadítani, de a többi támadó az emeletekre menekült és ott kezdtek a vendégekre lövöldözni, ahol épp egy IT-konferenciát tartottak, így rendkívül sok külföldi tartózkodott az épületben.

A támadókat vasárnap hajnalra sikerült megölniük a biztonsági embereknek és a különleges erőknek, adott tájékoztatást az afgán belügyminiszter. Hozzátette a támadásban 6 civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, de állampolgárságáról eddig nem adtak ki információkat. A vérengzést eddig egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára.

A biztonsági erők a szálloda mindegy egyes helyiségét egyesével vizsgálták át, nehogy támadó maradjon az épületben, ahonnan több mint 150 embert, köztük 41 külföldit szabadítottak ki. 126 személyt még az éjszaka folyamán sikerült kimenekíteni a szállóból.

Hozzászóláshoz lépjen be!