Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

NÉMETORSZÁG - A fukusimai cunamit követő atom balesetet követően Angela Merkel bejelentette, hogy Németország irányt vált, és fokozatosan bezárják Németország atomerőműveit, mert az nem biztonságos. A propaganda szerint, zöld energiára váltottak, de ez nem igaz! Nagyobb mennyiségben barnaszénből és importált(!) atomenergiából fedezik a kieső áram mennyiséget.

Bár Németország valóban komoly lépéseket tett annak irányába, hogy lehetőségeihez képest energia szükségletének minél nagyobb arányát állítsa elő megújuló energiaforrásból, de ezzel csak a teljes energiaigény alig 30%-át képesek fedezni. Kiemelendő, hogy Németországon belül a Deutsche Bahn (német MÁV) viszont a szükségleteinél nagyobb arányban állít elő zöld elektromos áramot, így megjelent az energia piacon is.

Ugyanakkor, a 70%-nyi hiányzó energiát pótolni kell. Ennek egy részét energia importból pótolja Németország, méghozzá jellemzően atomenergia segítségével előállított importból, azaz nem mondtak le az atomenergiáról, csak épp más eu-s országokkal állíttatják elő. Ugyanakkor az elektromos energia szükségleteiknek 40%-át fekete és barna kőszén valamit lignit elégetése adja, amivel jelentősen hozzájárulnak a levegő minőségének romlásához.


A műemléki immerathi Sankt Lambertus-templom bontása

A német politika eredményeképp, a kieső atomenergiát pótolandó, nyílt színi szénbányászatba kezdtek, amire utoljára az 1950-es években volt példa, de semmiképp sem XXI. századi technológia az energia szükségletek kielégítésére. A német vezetést ugyanakkor ez nem érdekli, őket csak az érdekli, hogy az atomot pótolni kell. Az sem zavarja őket, hogy komplett falvakat tüntetnek el a térképről, többek között műemléki védelmezésű templomokat is. Szintén ennek a folyamatnak lett áldozata Michael Schumacher egyik álma, a család gokart pályája, amiért a család harcolt, de szénkitermelésre kellett a terület, így a pályát is beszántják.


Schumacher Kart Center

Lehet, hogy a fentiek tükrében mégsem volt olyan jó ötlet a németországi atomerőművek bezárása, de úgy tűnik, hogy eléggé birka nép a német. - Vagy más gond van velük?

Hozzászóláshoz lépjen be!