Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BRIGHTON, ANGLIA - Nem kemény drogtól, csak a simán "fű"-nek nevezett marihuána kicsit koncentrál anyagától, az úgynevezett "skunk"-tól volt beállva az a 16 éves tini, aki azt követően, hogy levágta saját péniszét, anyjára támadt, akit késsel kis híján halálra késelt. Biztos, hogy a drogok legalizációja jó irány? Biztos, hogy a "fű"-ről nem lehet tovább lépni?

Az esetről a fiú apja számolt be a brit BBC5 közszolgálati rádióban azért, hogy felhívja a figyelmet a drog veszélyeire. Elmondása szerint fia mielőtt elkezdett volna drogozni, egy vidám és egészséges gyermek volt, aki rögbi játékosként sportolt is. 16 éves korában kezdett el kábítószert fogyasztani, ami annyira paranoiássá tette, hogy csak késsel az ágyában volt hajlandó aludni.

Az eset éjszakáján is felriadva az ágyából azt képzelte, hogy emberek élnek a házuk falában, félrebeszélve kóválygott a házukban, majd mikor az anyja megpróbálta megnyugtatni, a nála lévő késsel anyjára támadt. Ezt követően saját maga ellen fordította a kést, és levágta férfiasságát.

A bedrogozott tinit és anyját a mentők kórházba szállították és komolyabb szövődmények nélkül élték túl az esetet. A tini férfiasságát visszavarrták, előre láthatóan fogja tudni használni is, de még több műtét vár rá. Elmondása szerint, az esetből semmire sem emlékszik, így különösen nem örülhet, mivel a kórházból nem haza, hanem börtönbe szállították, ezen túlmenően pszichiátriai klinikán is kezelték.

Felháborító ugyanakkor az apa hozzáállása, aki szerint a brit kormány feladata lenne, hogy a prevencióra jobban odafigyeljenek, holott ennek a szülők feladatának kéne, hogy legyen.

Hozzászóláshoz lépjen be!