Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

LONDON, NAGY-BRITANNIA - Miközben mindenki készülődött a hétvégi kikapcsolódásra, a pünkösdi hosszú hétvége miatti kikapcsolódásra, terroristák újabb támadást hajtottak végre az Egyesült Királyság területén, ezúttal Londonban. Értesüléseink szerint egy autó hajtott a gyalogosok közé, majd géppisztolyból adtak le lövéseket, illetve késsel támadtak a járókelőkre.

Reggelre megérkeztek a hivatalos információk az éjszakai londoni terrortámadásról. A tájékoztatás szerint 6 személy vesztette életét és 48 személy sérült meg könnyebben vagy súlyosabban a támadásokban. A láthatóan részletesen kitervelt terrortámadást 3-4 személy követte el. A támadók közül 3 főt a rendőrség emberei lelőttek, de egy rendőr is megsebesült. Ahogy korábban is írtuk, a támadásban egy furgont, fegyvereket és késeket is használtak a támadók.

Korábban írtuk:

A szemtanúk elmondása szerint, egy fehér furgon hajtott a tömegbe, ami után sebesült és halott testek maradtak minden felé az ikonikus helyszínen. A rendőrség a London Bridge-t lezárta, és elmondták, hogy egyértelműen terrortámadás történt. Miközben megkezdték a helyszínelést, újabb támadás rázta meg Londont: A közeli Borough Market közelében is támadásra került sor.

A támadók legalább ketten-hárman voltak, és miután a tömegbe hajtottak, és autójukkal elakadtak a járdán, kiugrottak az autóból, majd véletlenszerűen, az összes velük szembe jövő gyalogost elkezdték késsel leszúrni. A támadók több tucat embert gázoltak el és legalább 8 személyt sebesítettek meg késsel.

Az egyik szemtanú twitter üzenetben osztotta meg, hogy a rendőrség egy személyt bilincsbe verve szállított el a támadás helyszínéről.

A környék metró és vasútállomásait biztonsági okokból lezárták.

Hozzászóláshoz lépjen be!