Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2019. november 18. hétfő
Jenő
06:5916:12

Holnap
Erzsébet, Zsóka, Liza
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

MANCHESTER, NAGY-BRITANNIA - Súlyos terrortámadás történt a késő esti órákban a Machester Arénában egy leginkább tinilányoknak szóló Ariana Grande koncert végén. Az információk szerint eddig legalább 22-en vesztették életüket és 59-en sérültek meg. Álhírekkel ellentétben a fellépő, Ariana Grande nem sérült meg. Az Iszlám Állam magára vállalta a robbantást.

A brit hatóságok először nem mondták ki, hogy terrortámadás történt, később azonban a COBRA csoport felállításával, ami kimondottan a terrorcselekmények felderítésére alakult, gyakorlatilag elismerték, hogy terrorcselekmény történt. A hajnali órákban az Iszlám Állam egy internetes nyilatkozatot adott, amiben elismerte, hogy az ő aktivistájuk követte el az öngyilkos merényletet. A merénylő a helyszínen életét vesztette.

A robbantást az Aréna aulájában hajtotta végre a merénylő pont akkor, amikor már az utolsó szám alatt a nézők kezdtek kiszivárogni az aulába, és ahogy vége lett az utolsó számnak, működésbe hozta pokolgépét.

A terrorista egy szögeket, csavarokat, csavaranyákat tartalmazó robbanószerkezetet robbantott fel, rendkívül nagy mennyiségű robbanóanyagot felhasználva. A robbanás erejét mutatja, hogy a robbanás helyétől messzebb lévőket is a földre taszította a robbanás légnyomása. A robbantás után a környéket a rendőrség azonnal lezárta, mint ahogy lezárták az Aréna szomszédságában álló vasútállomást is. - A tömegközlekedést leállították, a taxisok az utcára menekülőknek felajánlották, hogy mindenkit, akit csak kell, ingyen visznek el, hogy biztonságban hazajuthassanak.

A támadás különösen szörnyű, ha figyelembe vesszük, hogy a támadó célpontjai egyértelműen tízen éves kislányok voltak.

Theresa May miniszterelnök a részvétét fejezte ki a családok számára, és egyben bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a választási kampányt is.

Egy Nagy-Britanniában élő magyar elmondta, hogy a támadásra azért is kerülhetett sor, mivel az ellenőrzés rendkívül felületes. A koncertekre és egyéb rendezvényre érkezőket nem szokták átmotozni, fémdetektorok sincsenek telepítve, és mivel ruhatár sincs, így az sem tűnik fel senkinek, ha valaki nagyobb csomagokkal sétálgat a tömegben.

Információink szerint, a támadásnak nincsenek magyar áldozatai.

Nagy-Britanniában legutóbb pont két hónapja történt terrorcselekmény. Akkor egy 52 éves férfi hajtott fel a Westminster híd járdájára, megölve 6 embert és további 49-et megsebesítve. A 2005-ös metróban történt terrortámadás óta, ez a második legnagyobb terrortámadás, ami Nagy-Britanniát érte.

Hozzászóláshoz lépjen be!