Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

USA - Donald Trump akár a kormányzati leállás kikényszerítéséig is hajlandó elmenni miután kiderült, hogy az elkészült költségvetésből hiányoznak olyan beruházások, amiket szívügyének tart, és amik választási kampányának középpontjában is álltak. Kimarad például a mexikói határra tervezett fal építése is a büdzséből.

Trump a kormányzati leállásra vonatkozó terveiről a Twitteren adott számot. A 2018-as költségvetést szeptemberig kell elfogadni az Egyesült Államok törvényhozásának, tehát addigra bizonyosan megtudjuk, hogy valóban kész-e a végletekig elmenni az amerikai elnök. Hiába van ugyanis a republikánus elnöknek mindkét házban többsége, ennek ellenére sincs teljhatalma, és már több javaslata is elbukott, amik javarészt az egészségügyi reformot érintik.

A demokrata és a republikánus pártnak ugyan sikerült a büdzsé fontosabb részleteiről megállapodnia, és sikerült többek között a hadsereg és a határvédelem részére több forrást biztosítani, ugyanakkor kimaradt a költségvetésből a mexikói fal építése. Trump tervei szerint ugyanakkor elvontak volna pénzt a tervezett gyerekvállalót támogató szövetségi intézménytől és a menekülteknek speciális státuszt biztosító, úgynevezett menedékvárosoktól.

Hozzászóláshoz lépjen be!