Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

EURÓPAI UNIÓ - A mobilszolgáltatók már maguktól is kínáltak olyan csomagokat, amikkel átalánydíjért cserében nem kellett számolni a roamingolt percdíjakat az Unión belül, és maga az Unió vezetése is ezt szerette volna, de külön díj nélkül. A szolgáltatók féltek a visszaélésektől, de úgy tűnik sikerült megfelelő szabályozást létrehozni.

Az Európai Unió Tanácsa is elfogadta azt a szabályozást, amivel az Unió polgárai is jól járnak, de a mobilszolgáltatók is védve vannak a visszaélésekkel szemben, így június 15-től megszűnik az EU területén belül a roamingdíjszabás, azaz ugyanolyan feltételekkel telefonálhatunk az Unió bármely országában, mintha otthon lennénk.

A korlátozás csupán annyi, hogy a visszaéléseket megelőzendő, aki 4 hónapnál több időt tölt külföldön, annak az Európai Unió Tanácsa által elfogadott nagykereskedelmi barangolási díjakat kell megfizetnie, ami

  • hívás esetén percenként 3,2 eurócent
  • SMS esetén üzenetenként 1 eurócent
  • adatforgalom esetén gigabájtonként 7,7 euró

Ez utóbbi árát több lépcsőben, 2022-re 2,5 euró/GB árra csökkentik.

A romaingdíjakat az Európai Unió több lépcsőben számolta fel. A szolgáltatókat folyamatosan kötelezték az egyre csökkenő díjak alkalmazására, és ennek a folyamatnak az utolsó lépése a díjak végleges eltörlése, a visszaélésszerű használattól eltekintve.

Hozzászóláshoz lépjen be!