Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

FRANCIAORSZÁG, PÁRIZS - Több halálos áldozata is van a tegnap esti párizsi lövöldözésnek. Mint ismeretes, a Champs-Élyseen-n történt lövöldözésben egy rendőr és maga a támadó életét vesztette, míg két másik rendőr megsebesült. A fegyveres támadó, az életét vesztett rendőrt érzéketlenül fejbe lőtte. Az Iszlám Állam a támadást magára vállalta.

A lövöldözés Párizs központjában, annak leghíresebb sugárútján a Champs-Élysées-n történt. A környéket a rendőrök nagy erőkkel lezárták. Az ismert információk szerint, a támadó kiszállt egy autóból, majd célzott tüzet nyitott a Franklin Roosevelt metróállomásnál egy rendőrségi kisbuszban szolgálatot teljesítő rendőrökre, de a Le Figaro újság szerint egy turista is megsebesült.

A támadást követően az elkövető futva próbált meg elmenekülni a helyszínről, ekkor sebesített meg két másik rendőrt is. Ezt követően az egyenruhások is célzott lövéseket adtak le, melyek halálos sérülést okoztak számára. Az eddigi információk szerint, a támadó célpontjai egyértelműen a rendőrök voltak, és tevékenységében tettestársai is voltak. A hatóságok elfogatóparancsot adtak ki a lövöldözés egy másik gyanúsítottja ellen, aki vonattal érkezett Franciaországba Belgiumból. - Magát a lövöldözést viszont a lelőtt támadó egyedül követte el.

A vizsgálatokat a Terrorellenes Ügyészség vizsgálja. Az elkövető lakását még csütörtök este átvizsgálták. Személye nem volt ismeretlen, és szélsőséges iszlamistaként tartották számon, emiatt folyamatos megfigyelés alatt is állt, de kellő bizonyíték hiányában nem tudták letartóztatni.

Az események minden bizonnyal hatással lehetnek az igen szoros francia elnöki választásra. Az ügy pikantériája, ha lehet ilyenkor ilyet írni, hogy az elnökjelöltek a francia köztelevízióban épp a biztonságról és a terrorizmusról vitatkoztak. - Le Pen és Fillon bejelentette, hogy pénteki kampányrendezvényeiket, a történtek miatt lemondják.

Az Iszlám Állam rendkívüli gyorsasággal vállalta magára a támadásokat, és elkövetőjeként Abu Juszuf-ot, az Iszlám Állam belga katonáját nevezték meg. Az elkövetőt a rendőrség már azonosította, de hozzátették: egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni a kilétét.

Hozzászóláshoz lépjen be!