Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. október 20. vasárnap
Vendel
07:1617:55

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

MAGYARORSZÁG - Az első tavaszi, hétfői parlamenti ülésnapon annak ellenére, hogy több ellenzéki képviselő előre bejelentette napirend előtti felszólalási szándékát, az ülés megnyitását követően az összes ellenzéki képviselő kivonult a parlamentből. Ezt követően a Suzuki gyárhoz mentek tüntetni a túlóratörvény ellen, de gyárba nem jutottak be.

Az ülésnap előtt, az összes ellenzéki frakcióvezető jelezte, hogy élni kíván napirend előtti felszólalási lehetőségével. Ennek ellenére, az ülés megnyitását követően, felszólalásuk nélkül, a teljes frakciójukkal kivonultak a parlamentből, így csak a Fidesz és a KDNP frakciói maradtak a Parlamentben. Az esetet követően Kövér László, a parlament elnöke meg is jegyezte:

Ezen sokatmondó, ámde időtakarékos hozzászólás után, megyünk ismételten tovább...

De mit is lehet mondani olyan politikusok munkájára, akik megfutamodnak a megszólalás elől, legyen szó újságírói kérdésről vagy épp felszólalásról? Egy politikusnak a munkaeszközének kéne lennie a kommunikációs tudásának. Egy politikusnak, álmából felriasztva is fejből kell tudnia válaszolnia az ő szakterületéhez vagy épp földrajzi területéhez vonatkozó kérdésekre.

Felmerül továbbá az a kérdés is, hogy jogosult-e az a képviselő fizetésre, legyen szó ellenzékiről, kormánypártiról vagy épp önkormányzati képviselőről, aki a munkahelyén nem jelenik meg, vagy onnan igazolatlanul távozik.

Vonjatok gyököt a konzekvenciából, de még akkor is ütős a dolog: Az a politikus, aki nem mer kiállni a választók vagy a "választókat képviselő" újságíró elé, az adja vissza mandátumát, mert munkájára alkalmatlan!

Hozzászóláshoz lépjen be!