Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BRÜSSZEL - Az Európai Parlament egy vitatott, ha akarom igen, ha akarom nem jogi csűrcsavarral, de megszavazta Magyarország elkaszálását, és "élesítette" az atombombát. De mit jelent ez? Csak annyit, hogy a hírhedt Sargentini jelentés vizsgálatáról szavaznia kell az Európai Tanácsnak! - Ott már 4/5 kell egyáltalán ahhoz, hogy tovább vizsgálják...

A magyar baloldal teljes győzelmi mámorban úszik az Európai Parlament döntése nyomán, és már van is újra okuk tüntizni... - Be is jelentették, hogy lesz tüntizés... Külön-külön fognak tüntetni, mert ugye még erről sem tudnak egyébként megegyezni. Természetesen elindultak a spekulációk, hogy ez milyen pénzügyi hátrányokat fog jelenteni az országnak: Jelen állás pont szerint, semmit!

A végső döntést az Európai Tanácsnak kell meghoznia, hogy legyen-e vizsgálat a Sargentini jelentés alapján, vagy sem, de ezúttal 4/5-ös arányban, azaz 80%-os támogatottság mellett. Az Európai Tanácsnak az Unió tagországainak a állam- és kormányfői, illetve az Európai Bizottság elnöke a tagjai. - Itt már több ország kormányfője (többek között Lengyelország, Csehország és Olaszország) is jelezte, hogy természetesen kiállnak Magyarország mellett, sőt Lengyelország a vétójogával is élni kíván.

Tekintettel, hogy a Magyar Kormány bíróságra kíván menni a határozatot illetően, ami minden bizonnyal egy több hónapos eljárás lesz, minden bizonnyal a vizsgálat elhúzódik a tavaszi európai uniós választásokig, így a mostani döntés ténye is kérdéses, mivel egy új parlament, akár meg is változtathatja a mostani döntést, különösen, hogy maga az előterjesztő Sargentini bejelentette, hogy a jövő évi eu-s választásokon nem indul.

Egy biztos, hogy a kezdeti gyengülés után a mai napon a forint inkább erősödésnek indult, így egyelőre úgy tűnik, hogy az EP döntése nincs hatással a magyar gazdaságra.

Hozzászóláshoz lépjen be!