Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Baloldali Facebook-ozók osztogatnak egy matematikailag helytelen táblázatot, amiben azt próbálják bizonygatni, hogy az MSZP-SZDSZ kormány alatt, kétszeresen nőttek a nyugdíjak, mint a Fidesz-KDNP kormány alatt. Csak épp megfeledkeztek az inflációról, valamint arról, hogy százalékokat nem lehet csak úgy összeadni, de ez most mellékes is, de az eszükről sokat elárul!

A terjengő kép szerint, a Gyurcsány-kormány alatt (sic: Gyurcsány megbukott, 2009. áprilisától már nem volt miniszterelnök, így kormánya sem volt) 51,2%-kal nőttek a nyugdíjak, míg az Orbán-kormány alatt csak 24,7%-kal.


Baloldali hívek által osztott nyugdíjemelés számítás

Az eszes lényeknek leírnánk, hogy százalékokat nem lehet összeadni. Aki ilyet matematika órán leírt, annak a jutalma azonnali 1-es volt, bár lehet az illetőnek érettségije sincs, aki a táblázatot készítette, de az észt hülyén is lehet osztani, csak sajnos sokan be is dőlnek neki.

Az Alter24 megvizsgálta az érintett időszakban az infláció mértékét is. A mellékelt táblázatból jól látszik, hogy az inflációs rátához képest, az MSZP-SZDSZ kormányok alatt, 8,79%-kal nőtt nagyobb arányban a nyugdíj, mint az infláció. Ellenben a Fidesz-KDNP kormány alatt, 11,35%-kal nőttek nagyobb arányban a nyugdíjak, mint az infláció. - Részben azért is, mivel az Orbán-kormány alatt, több évben is negatív infláció volt, miközben a nyugdíjak valóban emelkedtek.

Rovatunk hű magához: Fentiek alapján a félinformációk után mindenki vonjon gyököt az információkból!

Hozzászóláshoz lépjen be!