Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

GILVÁNFA - Amit tettek, az tipikus példája a hírhamisításnak. - De végül is, mit is várunk: Ebben van gyakorlatuk az elmúlt évtizedekből. Több baloldali portál is azt állítja, hogy "A fideszes polgármester és teljes testülete a vádlottak padján". - Csakhogy egyetlen fideszes sem érintett az ügyben! A HVG hír hamisító gyár mögé, most már a Népszava is felsorakozott!

A hír több baloldali és Simicska-oldalon is megjelent. A hír egy része igaz, vagyis az, hogy valóban a polgármester és a négy képviselő bizottsági tag vádlottak padjára került. Az is igaz, hogy sikkasztottak, ami miatt a bíróság már ki is rótta rájuk a büntetést. Ugyanakkor nem igaz, hogy bármelyikük is fideszes lett volna, azaz az ügyben egyetlen fideszes sem érintett. Mind az öt képviselő független. - Ezt, körülbelül 2 perc nyomozással (ennyi ideig tartott a gépelés és kb. 3 klikkelés) ki tudtuk deríteni!

Egyébként a többségében romák lakta falu teljes képviselő testülete, köztük a polgármesterrel 2012 és 2013 nyarán határozták el, hogy az önkormányzat pénzén és az általa lízingelt gépkocsival utaznak Horvátországba, ezért erre a célra 2012-ben az önkormányzattól 200 000 forintot, 2013-ban 300 000 forintot vettek fel, melyből élelmiszert, italokat vásároltak, a fennmaradó pénzt kunára váltották. A gépkocsi üzemanyagát is az önkormányzat pénzéből finanszírozták. Az utazásra 2013-ban hozzátartozóikat is magukkal vitték. Ugyanezen években az esővíz elvezető árkokból kitermelt fatörmeléket 700 000 Ft értékben értékesítették, és az így befolyó összeget egymás között szintén szétosztották. - Áll a vádiratban.

Az Alter24 célul tűzte ki, hogy valóban hiteles hírforrása legyen az országnak. Épp ezért, a többi hírportállal ellentétben nem tömeghíreket adunk közre, hanem kevesebbet, de azokat jellemzően kellő háttérelemzést követően. Épp ezért felháborítónak tartjuk, hogy a nagy hírportálok, mint a HVG, Népszava gond nélkül üzemelhetnek, holott felsorakoztak az olyan álhíroldalak mögé, amin a bevezetőben említett című cikk is szerepel, mint a hungary.shafaqna.com, a www.hirstart.hu, a www.pecsitukor.hu, a kuruc.info, a www.epoc.hu, a civishir.hu és még hosszasan sorolhatnánk. Csak azt kérdezzük: A torrentet tiltani akarják. - Az ilyen jellegű álhíroldalak, hírhamisító oldalak blokkolására mikor kerül sor? Az Alter24 legutóbb a hvg.hu-t fogta hírhamisításon, a metróbeszerzés tekintetében; most a Népszavát is megfogtuk!

Vonjatok gyököt, hogy mely portáloknak hisztek a jövőben! Aki kicsit hazudik, az nagyot is fog!

Hozzászóláshoz lépjen be!