Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Soros Györgyöt, mindenki szereti, csak a magyar kormány harcol ellene. - Lehet hallani az ellenzéki médiumokból, amiket gyakorlatilag megszámlálni nem lehet, annyi van belőlük. De nagyon másképp vélekedik erről Nagy-Britannia, Malajzia, Thaiföld, Kína, Macedónia és CEU kapcsolat jön, mert az USA is! - Nézzük, miért is haragszik rá ennyi ország.

Soros György, vagy hívjuk úgy, ahogy mostanában hívatja magát: George Soros; vagy inkább születési nevén, ami Schwartz György 1992-ben, 62 évesen kapott rá igazán arra, hogy miként lehet meggazdagodni azon, hogy másokat a sárba tipor. Igen, mert tevékenységével mindig mások elszegényedésére játszott.

1992-ben, még "csak" kihasználta azt, hogy az akkor élni kezdő ECU-val szemben, ami az Euró ősének tekintendő számlapénz volt, az angol fontot kissé túlértékelték. Az "üzletember" ezt kihasználva, arra játszott, hogy óriási hitelt vett fel angol fontban, amit átváltott német márkára. Ezzel egy időben a határidős valutapiacokon, a láthatóan védhetetlenné váló brit nemzeti bankot nehéz helyzetbe hozta: az angol font tekintetében shortolásra (eladásra), míg a német márka tekintetében longra (vételre) álltak rá. Ezzel a művelettel, az amúgy is inogó angol fontot a szakadékba lökte. - Az addig ismeretlen spekuláns eme munkásságát a mai napig emlegetik brit sajtó. A font értéke soha nem látott mélységekbe zuhant.

1997-ben Ázsiában próbálkozott Soros, kihasználva, hogy a térségben gazdasági válság van. Itt, egyszerre támadta a maláj ringgit és a thai baht. - Mindkét esetben a brit tevékenységéhez hasonlóan arra játszott, hogy a két valuta értéke csökkenni fog. Tevékenysége itt is sikeres volt, óriási adósságokba lökve a két ázsiai országot, miközben ő maga tovább gazdagodott.

Majd' húsz évnyi nagyobb ténykedés után, 2016-ban kezdett nagyobb támadásokat indítani, de most már a Föld különböző pontjain, majdnem egyszerre. Első legnagyobb támadása, ami gazdasági jellegű a kínai jüan és a hongkongi dollár elleni támadása volt. A kínai állami újságok egyenesen azzal a címmel jelentettek meg írásokat, hogy "Soros háborút indított Kína ellen". Spekulációi miatt 13 hónapos mélypontra zuhant a sanghaji tőzsdeindex, ami egy fejlődő országban majdnem a gazdaság teljes összeomlását okozta. Azt mondta, hogy a kínai gazdaság "kemény földet érése" elkerülhetetlen. - Ugye, ha egy bankról elkezdik híresztelni, hogy az csődbe fog menni, és mindenki hirtelen kiveszi a pénzét, az csődbe is megy. - Jól látható, hogy itt más szóban is hozzájárult ahhoz, hogy baj legyen, csak nem neki. - Itt is bejelentette, hogy shortolni fogja a jüant.

2013-14 között minden bizonnyal Soros finanszírozta a Viktor Janukovics, akkori ukrán elnök elleni utcai megmozdulások résztvevőit is.

És, eljutottunk 2017-be... Jelenleg, abban az Amerikai Egyesült Államokban folytatnak vizsgálatot George Soros ellen, akivel jóban kéne lennie ahhoz, hogy igazolják az amerikai Central European University ottani működését. Mindez nehezen fog menni, tekintettel egy elismert kormányokat felügyelő szervezet, a Judicial Watch lépéseket tesz az amerikai külügyminisztérium és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztésekért Felelős Ügynöksége (USAID) ellen, mivel azok nem adták ki George Soros macedóniai érdekeltségeire, illetve a milliárdos pénzügyi transzferjeire vonatkozó közérdekű adatokat. Márpedig úgy tűnik, hogy az USAID jelentősen közbeavatkozott a macedón belpolitikába, és minden bizonnyal az USAID-n keresztül Soros döntötte be a macedón kormányt. - Ehhez, 2012 és 2016 között, több millió dollárt utaltak Soros macedón szervezeteihez.

Sorost tehát mindenhol szeretik... Ezért is tiltották ki személyét vagy alapítványait immáron több országból. Még Amerikában is aláírást gyűjtve kérték az amerikai elnököt, hogy még az amerikai állampolgárságát is vonják meg Sorosnak. Szóval, biztos szeretik őt a britek, malájok, kínaiak, ukránok, amerikaiak...

Hozzászóláshoz lépjen be!